BLUESFORMATIE FLAVIUM BESTAAT 50 JAAR

en brengt daarmee haar 16e album uit: 50 YEARS OF BLUESPOWER

In 1969 werd FLAVIUM in Apeldoorn opgericht door gitarist Anne-Geert Bonder. Samen met (sinds 1973) bassist Eric Bagchus, zanger/harpist Bert Vrieling, Hammondist/pianist Willem Swikker en drummer Tim de Wijk vertegenwoordigen ze nog steeds de Nederblues in binnen- en buitenland. De Nederlandse Popencyclopedie noemt ze niet voor niets “De meest consistente bluesband van Nederland”.

Flavium-press-photo

15 albums en een 20-tal singles verderop heeft FLAVIUM in januari 2019 alweer haar meest recente cd afgerond.
De cd “50 YEARS OF BLUESPOWER” werd opgenomen in de E-sound Studio’s in Weesp en bevat, naast volledig nieuwe versies van oorspronkelijke songs, ook een aantal “opgewaardeerde” songs van vroegere opnamedata.
Eén van de hoogtepunten van deze cd is de nieuw opgenomen track van “Sunnyland Train” door Hans Driesten, de “oer”-vocalist/slide-gitarist en pianist van FLAVIUM.

Op de avond van 8 maart 2019 presenteert FLAVIUM haar nieuwe cd tijdens een Jubileum Show in de Gigant in Apeldoorn. Ze willen FLAVIUM’s 50-jarige jubileum vieren door die avond op te treden in meerdere, vroegere bezettingen! Daarnaast zal de bekende gitarist JAN AKKERMAN als “Guest of Honour” met FLAVIUM het podium betreden.
Een ticket-alert is inmiddels afgegeven; het gaat zeker een fantastische avond worden.

De in 2015 door Johan Derksen in de Dutch Blues Hall of Fame geplaatste band, trapt op
8 maart eveneens de start van hun intensieve 50 YEAR ANNIVERSARY TOUR af, die tot eind 2019 zal duren.

Ooit speelden ze als support voor o.a. John Lee Hooker en BB King; tegenwoordig kunnen ze hun sfeervolle live-reputatie als hoofd-act makkelijk waar maken!

www.flavium.nl


Ook op Blues Magazine ...