Rory Block

In 2015 neemt Rory Block afscheid van het vele toeren met haar ‘Final Farewell Tour’. Rory Block is zonder twijfel één van de grootste levende akoestische blues- artiesten! Eind jaren ’80 scoorde ze een grote hit met “Lovin’ Whiskey”.

Rory Block groeide in de 60er jaren op in de legendarische wijk Greenwich Village (NY) thuis waren er wekelijks jam-sessies met o.a. Bob Dylan, John Sebastian, Taj Mahal, waarbij ze de folk en blues met de paplepel binnenkreeg. Rory raakte verslingerd aan de blues en leerde een eigen opmerkelijke gitaartechniek door ontmoetingen met blues-legendes zoals o.a. Mississippi John Hurt, Reverend Gary Davis, Son House, Skip James. Ze nam talloze platen op en in 1988 sloeg de compilatie ‘Best Blues Originals’ in als een bom; in Nederland en Vlaanderen werd de song ‘Lovin’ Whiskey’ een grote hit!

Rory speelde daarna op grote festivals zoals Pinkpop, Dranouter Folk Festival en werd eveneens een zeer gewaardeerde artiest tijdens haar tournee’s. Met de regelmaat verschijnen nieuwe CD’s (met bijdragen van o.a. Mark Knopfler, Bonnie Raitt, John Sebastian), die telkens erg lovend door de pers onthaald worden; Ze wordt geprezen om haar opmerkelijke gitaartechniek en persoonlijke songs en ontving maar liefst vijf keer de prestigieuze blues-prijs W.C. Handy Award.

Rory Block is altijd gebleven wie ze was: een markante vrouw die met haar indrukwekkende stem, haar virtuoos ingetogen gitaarspel en haar innemende persoonlijkheid het publiek moeiteloos aan zich weet te binden. Met haar veelzeggende songs weet ze de blues toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo stond ze op festivals als Pinkpop, Dranouter en Naked Song. Nog eenmaal stapt deze bijzondere vrouw en muzikant met haar gitaren in de tourbus

HOLLAND & BELGIUM TOUR 2015

04/26/15 TOLHUISTUIN, NL PARADISO
04/29/15 HENGELO, NL METROPOOL
04/30/15 OOESTENDE, B CC DE GROTE POST
05/01/15 LESSINES, B ROOTS LESSINES (2-3PM)
05/01/15 ZOETERMEER, NL BOERDERIJ (8PM)
05/02/15 DRACHTEN, NL IDUNA
05/03/15 HOOGLAND, NL DE NOOT
05/05/15 BESELE, B MUZIEKCLUB ‘t EY
05/06/15 RIJKEVORSEL, B DE SINGER CLUB
05/07/15 HILVERSUM, NL VORSTIN
05/08/15 OSS, NL GROENE ENGEL
05/09/15 KORTRIJK, B DE KREUN

Website Rory Block: http://www.roryblock.com/


Ook op Blues Magazine ...