Foto Festivalaankondiging: Bluesroute Helmond 12e editie 27-29 oktober

Bluesroute Helmond 2023 | 12e editie

Het laatste weekend van oktober 2023 zal Bluesroute Helmond haar 12e editie vieren op 27, 28 en 29 oktober!

Eén van nederlands grootste gratis bluesfestivals en de grootste editie van Bluesroute Helmond ooit.

3 dagen – 15 locaties – 54 acts en bands
10 nationaliteiten op het podium

In oktober staat er iets zeer bijzonders op de Helmondse evenementenkalender, een heel weekend lang kunnen blues en live muziekliefhebbers uit de hele wereld in helmond centrum genieten van maar liefst 54 top bluesacts, zowel nationaal als internationaal. Unieke bands die optreden op zo’n 15 verschillende locaties in het centrum van Helmond tijdens Bluesroute Helmond 2023.
Opvallend in deze tijd is dat alle optredens gratis toegankelijk zijn. Traditioneel is dit internationaal bekende en zeer gewaardeerde festival altijd het laatste weekend van oktober te doen in Helmond Centrum, dit jaar op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober.

Nieuw dit jaar zijn o.a. de extra gratis toiletvoorzieningen op het festivalterrein, grote plattegronden en programmadoeken op het terrein, mondharmonica workshop, meer buitenpodia, een jongerenprogramma, een meer centrale informatiestand en merchandise tent op het havenplein, een pre-party en een eigen bluesbockbier van Brouwerij het Veem die op de deelnemende locaties te verkrijgen is.

Bluesharp Workshop:
Op zaterdag 28 oktober om 12:00 uur en 14:00 uur zal er een bluesharp / mondharmonica workshop plaatsvinden georganiseerd door Bluesroute Helmond. Hier krijgen de deelnemers een basis les over het bespelen van de mondharmonica. In een ruim 60 minuten durende les leert men alles over het instrument, dat na de workshop ook nog eens eigendom wordt!

Jongeren en Bluesroute
Dit jaar heeft de organisatie ook extra aandacht voor de jeugd, het is belangrijk dat ook jongeren kennis maken met live muziek, met de blues en aanverwante stijlen.
Binnen het reguliere programma is er extra aandacht voor jong talent geweest bij het boeken van de bands voor editie 2023. Er staan op diverse momenten op verschillende podia jonge en opkomende talenten de sterren van de hemel te spelen dit jaar.

zie het volledige programma bij deze link


Ook op Blues Magazine ...