festival9522

 
Tekst: Jos Verhagen / Foto’s: Gerrie Van Barneveld. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum Bospop 2023. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

BluesMagazine was er helemaal klaar voor om verslag te doen van Bospop 2023. Het zou het debuut worden voor BluesMagazine.nl van fotograaf Gerrie van Barneveld. Samen zouden we verslag doen van het festival. Gerrie is een fotograaf met ervaring bij de kleine festivals in het Noorden van Nederland. Bospop zou zijn eerste grote festival worden. Gerrie zou zorgen voor de foto’s deze drie dagen, ondergetekende het verslag van de Blueszondag. Dat het geheel anders zou lopen konden wij ook niet bevroeden. Het voorspelde extreme weer deed de organisatie het drastische besluit nemen de zondag te cancellen, en terecht je kunt het risico niet lopen, denk allen maar eens terug aan Pukkelpop 2016. Toch is het goed om na te blijven denken hoe we kortdurende extreme weersomstandigheden op festivals het hoofd te kunnen bieden, zodat niet alles afgeblazen hoeft te worden. Door mijn beroep, veiligheidskundige, denk ik dat daar mogelijkheden voor moeten zijn.

analogues9603

The analogues
 
Na afloop van het festival gevraagd naar hoe Gerrie zijn eerste klus voor BluesMagazine ervaren had. “Bospop is een festival met een groot terrein, goed georganiseerd en erg gemoedelijk”, aldus Gerrie. “De programmering was ook prima”, vervolgt Gerrie, “van Tribute bands tot Pop en Prog rock, maar ook met aandacht voor jong en regionaal talent, een mooi gevarieerd programma wat leuk is om te fotograferen”.

Een korte impressie met wat mooie foto’s van Gerrie. Het volledige album is te zien op Flickr/Bospop 2023

blackbird7496

Blackbird

daan6705

Daan

rag9609

Rag’n Bone man

live4431

Live

voltage0623

Voltage

whitebuffalo2742

White buffalo

wilson5503

Ray Wilson

lister8114

Aynsly Lister

blackbottle3025

Mike Sedee, Black Bottle Riot

rodgers3680

Nile Rodgers

rowwen2432

Jack Poels

swinnen5369

Guy Swinnen


Ook op Blues Magazine ...