Festival Nieuws | 2e Bluesbreeker Blues 2017

2e editie Royal Bluesbreeker Blues met: Paul Lamb & The Kingsnakes, Kai Strauss en The Ragtime Rumours.

Na de succesvolle 1e editie van Royal Bluesbreeker Blues en inmiddels weer een jaar verder is het programma voor de 2e editie klaar. De bluesliefhebbers waren verleden jaar enthousiast over de eerste editie en op de 18e november kunnen zij weer genieten van een mooi programma.

Net zoals verleden jaar maken we dit jaar ook gebruik van twee podia, het hoofdpodium en aan de overzijde het kleine podium. In feite hoef je je maar 90 graden om te draaien om te genieten van hetgeen er op deze podia plaatsvindt.

De organisatie is het gelukt om een mooi internationale line-up samen te stellen.
Voor deze editie staan op het affiche: Paul Lamb & The Kingsnakes (UK); Kai Strauss and The Electric Blues Allstars (D) en de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2017 The Ragtime Rumours uit onze eigen regio.

De aftrap wordt om 20.30 uur gedaan door The Ragtime Rumours die daarna ook tijdens de ombouwpauze spelen en de avond afsluiten.
Met hun bijzondere fraaie mix van blues en ragtime leveren zij een puik staaltje muziek af dat hen inmiddels al een grote prijs opleverde. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen op de Blues Challenge in Memphis (USA) en op de European Blues Challenge in het Noorse Hell.

Op het grote podium bijt Kai Strauss and The Electric Blues Allstars het spits af. Deze Duitse gitarist maakte furore in de band van Memo Gonzalez en als soloartiest heeft al met vele ‘groten’ op het podium gestaan. Sinds enkele jaren toert hij met zijn eigen band door de wereld en heeft enkele goed gewaardeerde albums uitgebracht. Hij behoort tot de absolute top-gitaristen in de blues.

Paul Lamb mag genoemd worden als een van de onbetwiste meesters op de bluesharp, aan hem de taak om het festival op het grote podium af te sluiten. Dat moet voor hem geen enkel probleem zijn. Hij heeft diverse awards als ‘beste’ mondharmonicaspeler, als beste bluesband etc. gewonnen. Inmiddels ook opgenomen in de Britse Blueshall of Fame naast onder meer grootheden als: Alexis Korner; Peter Green en John Mayall.

Je kunt op zaterdag 18 november weer genieten van een diversiteit aan bluesstijlen, een goed glas bier, gezelligheid en sfeer.
Vanaf 20.00 uur ben je welkom in Royal Irene. Kaarten kosten € 15,00 in de v.v.k. (zie www.royal-irene.nl) of je koopt je kaartje aan de avondkassa voor € 18,00.

Royal Bluesbreeker Blues
18 november 2017
Royal Irene, Blerick
Info en tickets

We horen graag je mening! Voeg reactie toe