Foto Fantastic Negrito - Please Don't Be Dead

Op 15 juni verschijnt Please Do Not Be Dead van Fantastic Negrito via Cooking Vinyl/V2 Records 

Er is wanhoop en urgentie in Fantastic Negrito’s nieuwe album ‘Please Do not Be Dead’ en de bijhorende single Plastic Hamburgers. Voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad dat het voorbij was, maar toch hoopte dat het dat niet was, is dit je muziek. Fantastic Negrito – ook bekend als Bay Area-muzikant Xavier Dphrepaulezz (spreek uit Deh-frep-aw-lez) – is een multigetalenteerde, genre-agnostische muzikant wiens muziek de strijd, energie en creativiteit van zwarte muziek belichaamd.

Opgegroeid in de straten van Oakland ontdekte Negrito een passie voor muziek en tegen de tijd dat hij 20 was, had hij zichzelf een scala aan instrumenten aangeleerd. In Los Angeles sloot hij uiteindelijk een deal van een miljoen dollar. Helaas, zijn soulvolle muziek was niet gemaakt voor die tijd en zijn debuutalbum – uitgebracht onder zijn eigen naam – ging grotendeels onopgemerkt. Zijn zelfvertrouwen verbrijzelde en hij wist niet hoe hij nu verder moest.

In 2000 raakte hij betrokken in een verkeersongeluk dat hem bijna fataal werd. Hij belande in een coma die drie weken zou duren en liep onherstelbare schade op aan zijn speelhand. De geboorte van zijn zoon inspireerde Negrito uiteindelijk om opnieuw zijn gitaar op te pakken. Bij begon de wortels van de zwart muziek te verkennen en keerde uiteindelijk terug naar de oorspronkelijke bron, het DNA van alle Amerikaanse muziek: de blues.

In 2016 produceerde hij zelf Fantastic Negrito’s debuut-album The Last Days Of Oakland dat onvoorstelbare goed werd ontvangen en hem uiteindelijk de Grammy Award voor Best Contemporary Blues Album opleverde.

Website: Fantastic Negrito


Ook op Blues Magazine ...