Fabulous Thunderbirds
8 mei 2011
GIGANT, Apeldoorn

Tekst : Inleiding: William Lindner/ verslag: Ruurd van der Vegt/ Foto’s: Peter Vroon

“..Zo gauw ik Kim Wilson aanzet en hij aan de gang gaat sta ik op mijn benen te trillen,
weet ik van de hele wereld niets meer af en hoor ik alleen maar dat mondorgel, swingend en stuikend..,”

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

Inleiding:
Afgelopen zondagmiddag  was ik in de gelegenheid om Kim Wilson Fabulous Thunderbirds in Apeldoorn(in GIGANT) live te zien. Had via de plaatselijke uitkrant even snel antwoord moeten geven wie (mede) oprichter was  van de Fabulous Thunderbirds. Een erg moeilijke vraag.. J  Maar  nog geen 3 minuten later na mijn antwoord kreeg ik een mail dat ik de gelukkige winnaar was geworden van 2 gratis kaartjes…
Vlak voor het optreden nog even bij Jan Kerseboom van het Bluescafe binnen gestapt en gevraagd of hij mee wilde. Maar Jan stond alleen achter de bar.( er was ook een zondag middag optreden in zijn cafe.) Enfin  mijn 2e kaartje afgegeven aan hem zodat hij iemand anders ermee gelukkig kon maken. En vervolgens riching GIGANT.
Je zult hieronder echter  niet mijn concert verslag lezen maar die van een groot liefhebber en fan van Kim Wilson.. Kende deze liefhebber (nog ) niet. Maar na het concert ging ik nog een afzakkertje halen bij Jan in het Bluescafe… En ja.. als je dan iemand ziet staan met op zijn T shirt: “ Charlie Musselwhite  dan weet je het wel…. Kwam aan de praat met hem over het concert. Het bleek Ruurd van der Vegt  te zijn muzikant van de  band BlueSox (www.bluesox.nl ) die samen met zijn maatje Siep Reijntjes, a.k.a. Mic Bullet,nl  ook naar dit concert was geweest.
Na dit gesprek  kwam ik op het idee om Ruurd als grote liefhebber van het Bluesharmonic spel te vragen het concert verslag van zijn held te schrijven.

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

Het concert:
Wie kan het me uitleggen…? Ik luister veel ,vaak en graag naar allerhande mondharmonicaspelers en daar zijn, naast de oervaders,  echte kippenvelhelden voor mij bij, zoals James Harman, Gary Primich, William Clarke en niet te vergeten ‘onze’ Big Pete. 
En toch, en toch…zo gauw ik Kim Wilson aanzet en hij aan de gang gaat sta ik op mijn benen te trillen, weet ik van de hele wereld niets meer af en hoor ik alleen maar dat mondorgel, swingend en stuikend, met die dikke kenmerkende toon, zonder allerhande fratsen en kijk-eens-hoe-goed-ik-dit- kan toestanden. Zet daarachter muzikanten die precies weten waar het om gaat, die grooven als de neten, naadloos de nummers inzetten waar Mr. Wilson op dat moment zin in heeft en je kan mij opvegen.

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

Na het avondje Ospel – waar ik helaas verstek moest laten gaan – traden de heren om 16.00 en zo te zien okselfris aan in de Gigant te Apeldoorn. Vraag me geen lijst van gespeelde liedjes, vraag me niet hoelang de Fab T-birds hebben staan spelen, wat er voor bier op tap was, en of er nog leuke meisjes waren (behalve mijn vriendin dan natuurlijk, oeps)… Ik weet het niet, echt niet …Ik heb staan genieten en dat is alles wat ik er van kan zeggen.. 

Kadootje voor Kim Wilson
Na afloop  dat weet ik dan nog wel  was ik er getuige van dat Siep Reijntjes, a.k.a. Mic Bullet,nl  Mr. Wilson een bullet microfoon overhandigde.

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

En ik vond het persoonlijk mooi dat zon man dan gewoon weer zijn versterkers aantrapt, de zaak weer aan elkaar knoopt en uitgebreid Sieps kadootje gaat staan proberen.En er dan ook nog ongeveinsd mee in zijn schik is ook. Aardige man, die Mr. Wilson.

Foto Concertverslag : Fabulous Thunderbirds, de Gigant, Apeldoorn 8 mei 2011

Website artiest: www.fabulousthunderbirds.com
Youtube: http://www.youtube.com/user/BLUESCAFEApeldoorn#grid/user/AA9FC94CCEA684A4

Internet: www.gigant.nl & www.bluesox.nl & www.micbullet.nl


Ook op Blues Magazine ...