unnamed

Er zijn niet veel bluesartiesten die fotograaf Dirk W. de Jong niet voor zijn lens heeft gehad.

Gedurende 25 jaar reisde hij naar de Verenigde Staten om muzikanten te fotograferen. Zijn boek “American Blues”, dat op 3 oktober as. in Pizza Pazzani te Amsterdam gepresenteerd wordt, is de weerslag van deze reizen.

Het fotografieboek neemt je mee van de idyllische Blue Ridge Mountains in Virginia, de oorsprong van Country & Western, naar de surrealistische rosse buurten van Tijuana, de Mexicaanse grensstad waar alles mogelijk is. Onderweg gaat de Jong op zoek naar het muzikale erfgoed van Chicago, Kentucky, Memphis, Muscle Shoals, Nashville, Mississippi, New Orleans, Louisiana en Austin Texas. De fotograaf ontmoet er artiesten die hem thuis ontvangen of met hem op pad gaan. Met o.a. anekdotes en beelden van Willie Nelson, John Hiatt, Willy DeVille, B.B. King, RL Burnside, Ray Charles, Al Green, Buddy Guy.

Aan het boek is een cd toegevoegd met de originele muziek bij de foto’s. Als tweede bonus bevat “American Blues” een QR-code waarmee de lezer online toegang krijgt tot de exclusieve gefilmde soundtrack van het boek met o.a. muziek van Corey Harris, The Gourds, Terry Allen en Buddy Guy.

American Blues

OVER DIRK W. DE JONG
Fotograaf Dirk W. de Jong (Groningen, 1965) studeerde in 1990 af aan de AKI te Enschede (bachelor of arts in de Grafische Kunst met als specialiteit Fotografie). Sindsdien is hij actief als zelfstandig fotograaf in het bijzonder met portret- en reisfotografie. Zijn werk is in de afgelopen 25 jaar veelvuldig gepubliceerd in o.a. het muziektijdschrift OOR, Jazzism Magazine, AD Magazine, Telegraaf Magazine en in andere tijdschriften in en buiten Nederland.

BOEKPRESENTATIE EN OPENING EXPO 3 OKT

De opening van de expo en boekpresentatie vinden plaats op 3 oktober 2015 @ 17.00 uur bij Pizza Pazzani- Pazzanistraat 1 – naast de North Sea Jazz Club, Amsterdam. Met muzikale begeleiding van een nader te bepalen artiest. Gratis entree. De expositie is te zien tot 1 januari 2016.

Voor alle info klik hier
Website Dirk W. de Jong

unnamed (1)


Ook op Blues Magazine ...