EUROPEAN BLUES CHALLENGE Zaandam

Organisatie Europees songfestival “European Blues Challenge” op stoom

Voor de eerste maal kwam in Juli 2017 in verschillende media het bericht naar voren dat mogelijk de 10e editie van de Europese Blues Challenge in Nederland zou plaats vinden onder de kop “Zaanstad wil de EBC 2020 binnen halen”.( De European Blues Challenge is een Europees songfestival met de blues als muzieksoort dat in 2020 voor de 10e keer wordt gehouden.) Op 12 Januari 2018 was het zover: voorzitster van de Dutch Blues Foundation Karen Neumann stuurde het voorstel van de DBF naar het bestuur van de European Blues Union.

Het EBU-bestuur reageerde al op 4 februari 2018 met een volmondig en unaniem ja tegen het Nederlandse voorstel, zodat de DBF in April 2020 haar tienjarig bestaan in Europees verband zou kunnen vieren. Gelet op de positie van de DBF werd gezocht naar een zelfstandige organisatie die de taken met de bijbehorende verantwoordelijkheden zou kunnen en willen uitvoeren en dat werd de Stichting Blues in Zaanstad (BiZ) onder voorzitterschap van bluesliefhebber en nu nog burgemeester van de gemeente Wormerland, de heer P. Tange.

Vanaf 2018 is veel voorwerk gedaan voor de organisatie en vanaf 6 April 2019, de dag dat de EBU, de DBF en de Stichting BiZ het gezamenlijke contract ondertekenden met de DBF als Host en BiZ als Organizer, is het hard gegaan met de vormgeving van de organisatie van de jubileum editie waaraan blues acts uit 24 landen zullen deelnemen
Vanaf April 2019 is de website www.ebc2020.nl online en vanaf september 2019 de facebookpagina https://www.facebook.com/bluesinzaanstad/

Ook is middels bekend wie de algemene presentator (Master of Ceremony) zal zijn tijdens de Challengedagen. Het is de bij Nederlandse bluesliefhebbers bekende Rob van Elst.

Rob van Elst viert dit jaar met zijn radiomakkers het 15 jarig bestaan van zijn Bluesmoose Radio, terwijl Rob ook al enige keren te zien en horen was als presentator van een evenement van de Dutch Blues Foundation, zowel de Dutch Blues Challenge als de Dutch Blues Awards.
Met zijn combinatie van vlotte en humorvolle spreekstijl en kennis van de bluesmuziek in binnen- en buitenland zal het publiek een aangename spreekstalmeester vinden in Rob van Elst.

Met ingang van 1 Oktober is de kaartverkoop gestart na een succesvolle pre-order periode waarbij uit 16 Europese landen belangstelling is getoond voor tientallen kaarten. De link naar de online ticketshop is https://ebc2020.entranz.nl


Ook op Blues Magazine ...