European Blues Challenge 2020 geannuleerd

Keken we niet allemaal uit naar die opwindende strijd tussen de 25 beste blues-acts van Europa die op 17 en 18 april in Zaandam zou plaatsvinden? De vrijwilligers hadden extra geslapen en gezond gegeten om volledig fit het uiterste te kunnen geven voor een spectaculair programma. Er was zelfs een cruiseschip afgemeerd vlakbij het Zaantheater om de afstand tussen overnachten en optreden zo klein mogelijk te houden. Kinderen kregen les in de blues en het centrum van Zaandam sidderde van de bluesklanken. De 10e editie van de European Blues Challenge, samenvallend met de 10e verjaardag van de Dutch Blues Foundation (DBF), zou een zeker succes worden.

Wat nu rest is de blues in het hart, ongedragen T-shirts en een nutteloos draaiboek.

Na een zorgvuldige afweging zijn de DBF en de stichting Blues in Zaanstad (BiZ) tot de conclusie gekomen dat het ontvangen van de 10e editie van de European Blues Challenge in 2020 een onwerkelijke droom is geworden. Zodoende is wat eerst werd uitgesteld nu een geannuleerd evenement.

De DBF en BiZ zullen de European Blues Union voorstellen het evenement in de komende jaren alsnog te ontvangen. We nemen aan dat dit voorstel zal worden gehonoreerd, maar we zijn hierover nog niet in kennis gesteld. Zodra beslissingen genomen en locatie en data bevestigd zijn, zullen wij een nieuw communiqué uitbrengen.

Ondertussen kunnen jullie genieten van de muziek van alle deelnemers op de EBU-website

Meer informatie is te vinden op:

https://www.ebc2020.nl

https://www.dutchbluesfoundation.nl

https://www.facebook.com/dutchbluesfoundation

https://www.facebook.com/bluesinzaanstad

We zijn bedroefd over de zware consequenties van de pandemie en hopen dat iedereen deze tijd gezond zal doorkomen. Ben en blijf veilig.


Ook op Blues Magazine ...