De getalenteerde en veelzijdige Erja Lyytinen is een jonge vrouw in de blueswereld, maar deze Finse zangeres/gitarist staat absoluut haar mannetje. De afgelopen paar jaar heeft zij de muziek scène stormenderhand veroverd en daarmee Finland op de internationale bluesmap geplaatst. Ter promotie van haar nieuwe album Grip Of The Blues is zij in maart voor een drietal shows in Nederland.

Erja Lyytinen (promo)

Muziek is Erja Lyytinen thuis met de paplepel ingegoten. Op vijftienjarige leeftijd stond zij met haar muzikale ouders al op het podium. Voordat zij in 2005 een contract tekende bij het Duitse blues label Ruf Records, had Lyytinen – met drie albums op haar naam – binnen de Finse muziekwereld al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd.
In 2003 speelde Lyytinen op Finland’s grootste festival, Puistoblues. “Dat was een fantastisch moment, “ zegt Erja enthousiast, “we stonden in het voorprogramma van Koko Taylor en Bonnie Raitt, die beiden van grote invloed op mij waren.” Erja is vaak met Raitt vergeleken en het Finse muziekblad Blues News noemde haar eens de Bonnie Raitt van Finland.

Sinds haar solodebuut bij het Duitse platenlabel met het album Dreamland Blues heeft Erja Lyytinen in Europa al meer dan 150 concerten gegeven. Haar tweede album voor Ruf Records, Grip Of The Blues, is in oktober 2008 in Nederland uitgebracht en ontving lovende kritieken. Ter promotie van dit album komt Lyytinen naar Nederland voor Pr activiteiten en een drietal shows.

Erja Lyytinen is naast een talentvolle singer/songwriter en zeer begaafd gitarist, tevens een energieke podiumverschijning, die met groot gemak haar muzikale dis tevoorschijn tovert. Aan haar blues mix voegt ze moeiteloos jazz, folk en zelfs popelementen toe. Lyytinen heeft inmiddels ruimschoots bewezen dat zij de concurrentie met de bluesmuzikanten zonder problemen aankan.

Tour schema Erja Lyytinen maart 2009

13 maart 2009 – Woetsjtok, Brunssum
14 maart 2009 – 2nd Breda Blues Night, Chassé Theater, Breda
15 maart 2009 – Razzoo, Uden

Radio optredens:
12 maart 2009 – Live optreden voor Bluezy, Radio Ridderkerk
13 maart 2009 – Live optreden voor Bluestime, LOS Radio te Stein
14 maart 2009 – Live optreden voor TROS Muziekcafé, Radio 2 te Amsterdam
15 maart 2009 – Live optreden voor WeekendMol, Omroep Brabant

Meer info is te vinden op de volgende websites:
www.erjalyytinen.com en www.myspace.com/erjalyytinen