Artiest: Eric Steckel
Titel: Feels Like Home
Formaat: CD
Label: MM Records
Release datum: maart 2008

Bluesmuziek met een southern touch – Sterke aanrader!

Iedereen die ooit een live optreden van Eric Steckel heeft meegemaakt – ga hem zien als je de kans krijgt! –, weet dat hij voor het podium geboren is. Intense, energieke optredens, die geheel in het teken staan van zijn muziek, waarin zijn fenomenale, passievolle gitaarspel elke nuance van zijn emoties weerspiegelt.

Volgend op het fantastische live album “Live at Havana”, dat werd opgenomen toen hij pas 15 jaar was, is dit jaar op zijn 17de het studioalbum “Feels Like Home” verschenen. Op deze cd is de snelle ontwikkeling die Eric Steckel momenteel doormaakt onmiskenbaar. Naast een paar prima covers, bestaan de meeste nummers wederom uit eigen, sterke composities en dito teksten. Zijn stem wordt ook steeds beter!

Bluesgeoriënteerde muziek met duidelijke southern rock-invloeden is de stijl waarbij Eric Steckel zich momenteel het beste thuisvoelt, en wie kan daar bezwaar tegen hebben? Zoals alle echt grote muzikanten laat hij zich echter niet beperken tot een vastomlijnd genre of idioom. Vooral het prachtige, akoestische nummer “Tuscany” illustreert dit duidelijk. Martin Taylor, Tommy Emmanuel, pas op!
(John C. Bel)

Tracks:
01. Just Walk Away
02. Feels Like Home
03. Southern Skyline
04. Don’t Look Behind
05. Smiling Liar
06. C’mon In My Kitchen
07. Something Better
08. From Time To Time
09. When Ignorance Turns To Bliss
10. The Ghetto
11. Tuscany

Eric Steckel - Feels Like Home (CD)

Website Eric Steckel : www.ericsteckel.com


Ook op Blues Magazine ...