Eric Bibb – “Live À Fip”
Label: Dixie Frog
Formaat: CD
Datum release: 2009

Eric Bibb - Live  a Fip

De Franse muziekzender FiP (spreek uit fiep) is een onderdeel van de Franse, publieke omroep Radio France. De muziekzender onderscheidt zich van de hier bestaande muziekzenders door de unieke muziekprogrammering: een eclectische mix van POP, Songs/Chansons, Jazz, World, Filmmuziek, Klassiek en verwante genres. Voor de Jazz-liefhebbers is er dagelijks Jazz à FiP. Ook heeft FiP regelmatig themadagen en live-concerten.

FiP heeft als missie goede en bijzondere muziek van bekende en onbekende talenten van “all over the world” onder de aandacht van de luisteraars te brengen. De zwoele stemmen van de presentatrices zorgen voor dat typisch warm, vrouwelijk radiogeluid.

Omdat een concert van Eric Bibb in Frankrijk zeer op waarde wordt geschat, werd Bibb uitgenodigd een 2-tal concerten te geven op FIP Radio op 13 maart en 2 december 2008. The fans van Eric werden zo in staat gesteld te genieten van de frisse , unieke sound van een uniek bluesman. De concerten werden zo’n succes dat alras werd besloten een dubbel-cd uit te brengen.

Op de eerste cd speelt bib met z’n voltallige band (guitaar,drums,bass), op de tweede cd wordt hij vergezeld door een drummer en bandlid Amar Sundy op elektrische gitaar. Op de tweede cd staat ook een 20 minuten durende video genomen tijdens dit concert.

Live at FIP mag je gerust een mijlpaal noemen in Bibb’s carrière. Met veel verve komen de songs voorbij, waarbij opvalt dat er geen noot teveel wordt gespeeld ,lekker strak ,soms groovend dan weer jazzy. De zang is droog ,zonder effect of compressie. Tel daar de teksten bij en het wordt weer een lange luisteravond ,waar u het risico loopt weer te laat in bed te belanden.

Eén ding is zeker na het beluisteren duurt het even voor u in slaap valt ,want de muziek ebt behoorlijk na. U bent dus gewaarschuwd.
(Wim Velderman)

Tracks:

CD 1
01. Kokomo
02. Still Livin’ On
03. Spoken Introduction
04. Got To Do Better
05. Diamond Days
06. Pockets
07. Hold On
08. Spoken Introduction
09. Connected
10. For You
11. In My Father’s House
12. Needed Time
13. Shingle By Shingle
14. I Shall Not Be Moved

CD 2
01. Stagolee
02. Goin’ Down Slow
03. Come Back Baby
04. Saucer ‘n’ Cup
05. Destiny Blues
06. Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down

Website Eric Bibb : www.ericbibb.com


Ook op Blues Magazine ...