Foto EP Review: Tyler Bryant and the Shakedown - Live from '79

Format: CD, Vinyl
Label: Rattle snake records
Release: 29 december 2023

Op de avond in mei 2023 traden Tyler Bryant & the Shakedown op tijdens het 15-jarig jubileum van de Welcome to 1979 studio uit Nashville. Dit optreden werd LIVE gemixt en gemastered terwijl de band speelde. Geen stops en geen do-overs. Hier is puur en no nonsense rock’n blues van deze band uit Nashville.

Tyler Bryant and the Shakedown, timmeren al een jaar of tien aan de weg met hun stevige rock, waarbij je jezelf kunt afvragen is dit blues. Net als met de Rival Sons, tillen zij het geheel boven de bluesrock uit zonder de blues uit het oog te verliezen. Het klinkt energiek en deze live EP stampt in ieder geval lekker door. Zeker de openingstrack “House on fire” wakkert het vuurtje lekker aan op deze live EP. House on fire is van hun debuut album Wild fire en doet precies wat de titel beloofd, het vuurtje oppoken.

“On to the next” is een van hun bekendere nummers van Tyler Bryant en kwam in 2019 als single uit, in de uitvoering hier voorzien van een heerlijke slot solo. De technici van Welcome to 1979 weten een goede live sound te creëren waardoor deze EP heerlijk klinkt. Na “Born Rocking” uit 2021 volgt een drieluik van hun succesalbum Shake the roots uit 2022. De keuze van de nummers kom niet beter, Ain’t no watered down, Midnight oil en Shackles. Tyler Bryant and the Shakedown laten horen dat ze het live spelen tot in de puntjes beheersen, en dat het niet alles loeihard hoeft. “Aint no watered down” toont ook hun bluesy kant, met lekker slide gitaar werk.”Midnight oil” gebouwd rond een supersnelle killer riff hakt er meteen in met de vette snare drum en is lekker uptempo met venijnig drumwerk. Bij “Shackles” gaat het tempo wat om laag en gooien Tyler en Graham en een vette gitaar uit, ze laten alle ketenen vallen en zo janken de gitaren naar het einde. Tyler Bryant an the Shakedown sluiten deze live EP af met de fijne rocker “Weak and Weeping”, waarin ze nogmaals laten horen uit het juiste bluesrock hout gesneden te zijn. Het swingt het grooved en is een visite kaartje voor een uitnodiging op de grote bluesfestivals deze zomer.

Tyler Bryant & The Shakedown - "On To The Next" LIVE

 


Ook op Blues Magazine ...