Concert Verslag Enrico Crivellaro : 1 april 2010 Nix BBBlues club, Enschede

Enrico Crivellaro
1 april 2010
Nix BBBlues club, Enschede

Ingestuurd door Herman Koelman

Je wint een vrijkaart voor een bluesavond in Enschede. Blij enthousiast ben ik met 2 mede bluesliefhebbers op weg gegaan naar de Nix BBBlues club in Enschede. Ik had er al wel van gehoord maar tot op heden nog niet bezocht. Waarschijnlijk gaat dat in de toekomst veranderen. We kwamen binnen in een mooie ambiance van een kleine zaal waar je aan alles zag dat er muziekliefhebbers dit in de loop der jaren hebben opgebouwd.

Het geeft mij een huiskamer gevoel waarin je zit te kijken en te luisteren naar in dit geval de geweldige muziek van Enrico Crivellaro en zijn band. De zaal is uitgerust met een set geweldige goede speakers van de firma Klipsch en dat kon je horen. Zelfs de band bedankte tijdens de set nog voor het goede zuivere geluid verzorgd door, en dat is zeker zo belangrijk, een geweldig goede geluidsman. Enrico, oorspronkelijk afkomstig uit Padua, mag voor mij zeker genoemd worden in het rijtje der gitaristen in de stijl van Ronnie Earl, Duke Robillard. Maar je doet hem tekort om te vergelijken, want hij heeft een eigen stijl ontwikkeld die tot de wereldtop gerekend mag worden. De band begon om half tien en speelde 2 ruime sets van in totaal 2,5 uur. Helaas viel de opkomst van het publiek tegen, maar diegene die niet gekomen zijn hebben een groot artiest gemist. Naast Enrico moet ook de op Hammond orgel spelende Pietro Taucher niet vergeten vermeld te worden. De Hammond was voor mijn weer eens het bewijs dat dit instrument eigenlijk niet op het podium mag ontbreken, inclusief de Leslie speaker.
Mijn voorspelling is dat je deze band binnenkort op meer blues/jazz festivals gaat tegenkomen. Als je de kans krijgt moet je band een keer live gaan zien.

Enrico Crivellaro

Enrico Crivellaro / archieffoto 27.03.2010 Cuijk

De samenstelling van de band van Enrico was dezelfde als die op hun laatste CD Mojo Zone, waarmee ze een zeldzame gegeven viersterren-waardering kregen in Downbeat – ’s werelds meest prestigieuze blues en jazz magazine. Deze CD werd volledig ten gehore gebracht, met vele kippenvel momenten. De gezelligheid van de Nix BBBlues club werd nog eens bevestigd door het rondgaan van kaas en worst. Waar maak je dat tegenwoordig nog mee? Daarnaast valt de laagdrempeligheid van de club op. Je komt hierdoor gemakkelijk in contact met de artiesten.

Kortom een geweldige avond waar ik en mijn mede bluesliefhebbers nog lang op kunnen teren.. BluesMagazine en Jan van Eck bedankt!

Website Enrico Crivellaro : www.enricocrivellaro.com

2 april 2010|Categories: Concertverslagen|Tags: |5 Comments

5 Comments

 1. Jan van Eck 3 april 2010 om 06:33 - Antwoorden

  Leuk om te horen dat jij en je maten het geweldig vonden.
  Wat betreft de geluidsman, Erik Cramer, daar zijn wij ook heel blij mee. Diverse bands maakten al complimenten voor het geweldige geluid in de club (dat is ook 1 van de redenen dat Johnny Mastro weer in de club wil komen op 20 mei).
  Hoop jullie vaker te zien

 2. Jan van Maren 3 april 2010 om 11:09 - Antwoorden

  Ook in de Morrisons Irish Pub in Rossum (gld) was het een geweldig concert!! Hier wel uitverkocht, en ja hoor, daar werd ook rond gegaan met kaas en worst, dus het gebeurt wel op meer plaatsen ha ha. Maar… feit blijft dat de Nix BBBlues club een geweldige club is, met ook fantastische mensen.

 3. @ Jan -> Hopelijk zal NiX vol zijn bij de Johnny Mastro gig! Ze zijn enorm ‘eager’ om hun nieuwste CD ten gehore te brengen. Gezien de recensies een masterpiece!
  Overigens is de band HEADLINER bij Moulin Blues en nog te boeken..

 4. Bennie Mateman 4 april 2010 om 17:55 - Antwoorden

  Ook ik was deze avond aanwezig bij het concert van Enrico Crivellaro. Een fanantastisch optreden. Mijn complimenten voor het duidelijk en juiste verslag van Herman Koelman. Aan alles herken je in hem een bluesfanaat

 5. andre wittebroek 5 april 2010 om 19:56 - Antwoorden

  Mooi verslag Herman, bedankt!
  Kom jij ook bij Stoney Curtis in Rhede a.s. zaterdag? Zien we elkaar vast.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe