Enrico Crivellaro
1 april 2010
Nix BBBlues club, Enschede

Ingestuurd door Herman Koelman

Je wint een vrijkaart voor een bluesavond in Enschede. Blij enthousiast ben ik met 2 mede bluesliefhebbers op weg gegaan naar de Nix BBBlues club in Enschede. Ik had er al wel van gehoord maar tot op heden nog niet bezocht. Waarschijnlijk gaat dat in de toekomst veranderen. We kwamen binnen in een mooie ambiance van een kleine zaal waar je aan alles zag dat er muziekliefhebbers dit in de loop der jaren hebben opgebouwd.

Het geeft mij een huiskamer gevoel waarin je zit te kijken en te luisteren naar in dit geval de geweldige muziek van Enrico Crivellaro en zijn band. De zaal is uitgerust met een set geweldige goede speakers van de firma Klipsch en dat kon je horen. Zelfs de band bedankte tijdens de set nog voor het goede zuivere geluid verzorgd door, en dat is zeker zo belangrijk, een geweldig goede geluidsman. Enrico, oorspronkelijk afkomstig uit Padua, mag voor mij zeker genoemd worden in het rijtje der gitaristen in de stijl van Ronnie Earl, Duke Robillard. Maar je doet hem tekort om te vergelijken, want hij heeft een eigen stijl ontwikkeld die tot de wereldtop gerekend mag worden. De band begon om half tien en speelde 2 ruime sets van in totaal 2,5 uur. Helaas viel de opkomst van het publiek tegen, maar diegene die niet gekomen zijn hebben een groot artiest gemist. Naast Enrico moet ook de op Hammond orgel spelende Pietro Taucher niet vergeten vermeld te worden. De Hammond was voor mijn weer eens het bewijs dat dit instrument eigenlijk niet op het podium mag ontbreken, inclusief de Leslie speaker.
Mijn voorspelling is dat je deze band binnenkort op meer blues/jazz festivals gaat tegenkomen. Als je de kans krijgt moet je band een keer live gaan zien.

Enrico Crivellaro

Enrico Crivellaro / archieffoto 27.03.2010 Cuijk

De samenstelling van de band van Enrico was dezelfde als die op hun laatste CD Mojo Zone, waarmee ze een zeldzame gegeven viersterren-waardering kregen in Downbeat – ’s werelds meest prestigieuze blues en jazz magazine. Deze CD werd volledig ten gehore gebracht, met vele kippenvel momenten. De gezelligheid van de Nix BBBlues club werd nog eens bevestigd door het rondgaan van kaas en worst. Waar maak je dat tegenwoordig nog mee? Daarnaast valt de laagdrempeligheid van de club op. Je komt hierdoor gemakkelijk in contact met de artiesten.

Kortom een geweldige avond waar ik en mijn mede bluesliefhebbers nog lang op kunnen teren.. BluesMagazine en Jan van Eck bedankt!

Website Enrico Crivellaro : www.enricocrivellaro.com


Ook op Blues Magazine ...