Groene Engel Blues 2021

Engel Blues Festival #1

Robert Jon & The Wreck | The Strikes | AJ Plug | Robbert Duijf

Dat Blues in Oss en in Groene Engel in het bijzonder een meer dan speciale plek in het hart heeft is al lang geen geheim meer. Ook komend seizoen presenteren wij de meest toonaangevende, spraakmakende bluesacts op onze podia. Aftrappen doen we op vrijdag 1 oktober met editie #1 van het ENGEL BLUES FESTIVAL: vier klasse acts verdeeld over de podia in ons Cultuurlokaal en in de grote zaal. Let the good times roll…

On stage:

Robert Jon & The Wreck (USA): Uit het zuiden van Californië komt de vijfkoppige band Robert Jon & The Wreck. Zelf omschrijven ze hun muziek als een mixdrankje van ‘southern rock’ met blues. Met de door whisky doordrenkte teksten en vurige shows zijn ze niet alleen in hun eigen land, maar ook in Europa een sensatie.

The Strikes: De band speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden. Hun blueshelden en inspiratiebronnen worden niet slechts slapjes geïmiteerd maar op eigen manier vertolkt. We hebben het hier over een band waarvan de leden de planken uit het podium spelen!

AJ Plug: ‘Dutch Blues award’ winnaar zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht.

Robbert Duijf: Deze gepassioneerde muzikant brengt een mix van jaren dertig delta blues, gospel en de Brits/Amerikaanse folk revival uit 1960. Hij vertelt verhalen, samen met zijn gitaar, en gebruikt daarbij een typische traditionele ‘fingerpicking’ stijl.

Een ticket voor het festival kost 20 euro (inclusief servicekosten).

VRIJDAG 1 OKTOBER 2021
Engel Blues Festival #1
Robert Jon & The Wreck | The Strikes | AJ Plug | Robbert Duijf
Groene Engel – Oss

Meer info en ticketlink: https://www.groene-engel.nl/programma/engel-blues-festival-1


Ook op Blues Magazine ...