Elliott Brood

ELLIOTT BROOD IN NEDERLAND EN BELGIE

Het Canadese Elliott Brood is een internationaal gerespecteerd alt-country trio dat inmiddels 20 jaar bestaat en o.a. een JUNO Award voor hun album “Days Into Years” op zak heeft. In Nederland vergaarden ze voor het eerst bekendheid met hun Six Shooter Records album “Ambassador” uit 2005, dat zeer lovend werd ontvangen en o.a. tot No Risc Disc werd verkozen door Plato. Het trio, dat ook een uitstekende live act is, speelde hier o.a. op festivals als Take Root en de R&B Night in Groningen.

Inmiddels hebben Mark Sasso, Casey Laforet en Stephen Pitkin een discografie opgebouwd die bestaat uit zeven albums, waarvan “Keeper” uit 2020 het meest recent is. Het trio heeft om bekende redenen een tijdlang niet getourd maar maakt binnenkort de oversteek weer naar Europa voor een uitgebreide tournee waarbij o.a. in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en Belgie zal worden opgetreden. Dit zijn de NL/B speeldata:

31 maart Middelburg – Kaffee ’t Hof
01 april Borger – VanSlag
07 april Deventer – Burgerweeshuis
08 april Haarlem – Patronaat
09 april Eindhoven – Wilhelmina
10 april Brussel – Le Botanique (B)

Video van “Stay Out”, een single afkomstig van het album “Keeper”:

Elliott BROOD - Stay Out [Official Video]

 

Het credo van Six Shooter Records, het label van de band luidt: “Life is too short to listen to shitty music”. Een optreden van Elliott Brood bezoeken valt echter zeker aan te raden.

Website: https://www.elliottbrood.com/


Ook op Blues Magazine ...