CD release Electric Blues in Grolloo

Electric Blues laat legendarische Cuby & The Blizzards voortleven

Met het presenteren van hun nieuwe albums Back to Grolloo en Another Day, Another …, zaterdag 30 april bij café Hofsteenge, brengt de band Electric Blues de muziek van Harry Muskee cs letterlijk terug naar Grolloo. Hoewel de albums al enige tijd geleden zijn opgenomen 2020/2021, kwam er vanwege de beperkingen die het coronavirus met zich meebracht, nog geen presentatie. Die presentatie kan, nu de maatregelen zijn opgeheven, wel doorgaan en de release vindt plaats in zaal Hofsteenge in Grolloo.

Hoesfoto Another Day (Foto: Electric Blues)
Hoesfoto Another Day // Foto: Electric Blues

Daar wordt om half vier een openingswoord gesproken door Jeroen Wielaert, schrijver van De Missie, de biografie van Cuby & The Blizzards, waarna de overhandiging van het eerste album, door Johan Derksen, om 15.45 staat gepland. Daarna zal Electric Blues een concert in twee delen brengen en dat eerste begint om 16.00 uur.

De albums Back to Grolloo en Another Day, Another … zijn opgenomen in de boerderij van Electric Blues in Ter Aar met de mobiele studio van The Box. Volgens kenners zijn het beslist geen “gewone” covers geworden, maar vanwege de bijzondere arrangementen, heerlijke duidelijk herkenbare nummers van Cuby & The Blizzards door de tijd heen. De twee muziekdragers bevatten maar liefst 31 juweeltjes van Cuby & The Blizzards van 1966 tot 2009. De band heeft zich volledig ingeleefd in het C+B repertoire en zal heel veel C+B fans op 30 april in Grolloo mogen ontmoeten.

Electric Blues komt uit het westen van het land en maakt al vele jaren furore met een geweldige tribute aan Cuby & The Blizzards. In 2018 trad de formatie, die bestaat uit Henk Vegt, Bert Bulk, Piétro Smeding, Aadje Kreeft en Edwin van Schijndel, op bij de Vrienden-en Vrijwilligersmiddag van het Cuby Museum en op Binnen Blues, beide in Grolloo bij Hofsteenge. De band heeft een eigen repetitieboerderij in Ter Aar in Zuid Holland, waar niet alleen wordt gerepeteerd, maar ook met regelmaat fans van Cuby & The Blizzards worden ontvangen. Iedere maand organiseert Electric Blues een zogenaamde “C+B Fans Verwendag”, waarop een tiental fans wordt uitgenodigd om een repetitiedag inclusief koffie, borrel, lunch en heel veel Cuby praat mee te maken.

Hoesfoto Back to Grolloo (Foto: Electric Blues)
Hoesfoto Back to Grolloo // Foto: Electric Blues

Ter gelegenheid van de release van de twee albums van Electric Blues is het Cuby Museum in Grolloo een uur langer open. Zaterdag 30 april wordt het museum al om 10.00 uur opengesteld voor belangstellenden (vooraf reserveren noodzakelijk).

Die zaterdag wordt ook de lopende expositie “Harry Muskee 80 Jaar; Harry spreekt” voor een jaar verlengd, vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling.
De officiële opening van het museumseizoen 2022/2023 zal door de leden van Electric Blues
worden verricht om 10.00 uur.


Ook op Blues Magazine ...