Eerste twee finalisten Dutch Blues Challenge bekend

Op zondag 21 mei 2017 is de eerste voorronde van de Dutch Blues Challenge 2017 bij Het Podium in Hoogeveen van start gegaan. Vijf bands die door de voorselectie gekomen zijn hebben gestreden voor een plaats in de finale op 4 oktober. Door loting is de volgorde vastgesteld op Funhouse Bluesband, GG and the Cruisers, Uncle Jimmy, Easterfield en The Kid Lazy Band.

De bands zetten een zeer afwisselend optreden neer. Elke band had zijn eigen stijl en er werd voornamelijk eigen werk gespeeld. De jury, bestaande uit Hilko Stoffers (bassist), Ria Pronk (zangeres/ tekstschrijver) en Harry Boertien (radiopresentator) hebben de bands beoordeeld op blues inhoud, vocale- en muzikale kwaliteit, performance en originaliteit.

Als eerste band die door gaat naar de finale van de Dutch Blues Challenge 2017 is GG and the Cruisers door de jury gekozen. Het juryrapport bevat onder andere het volgende commentaar: lekkere mellow, blues, energiek en vermakelijk, een fijn stemgeluid en het geheel klopte.

De tweede band die door de jury gekozen is, is Easterfield. Deze had als enige band een cover in het repertoire, maar het jury-oordeel gaf aan dat als je een dergelijke uitvoering van de betreffende cover brengt, je deze helemaal naar je toe hebt getrokken. Daarnaast heeft de band een fijn, strak en stevig geluid, geen standaard benadering en ook hier klopt het geheel als een bus.

Het publiek heeft ook een winnaar gekozen van die middag en deze band krijgt een optreden bij de venue Het Podium in Hoogeveen. Als publiekswinnaar kwam Easterfield naar voren.
En de eerste door de jury gekozen band, GG and the Cruisers, hebben een plek verdiend op het bluesfestival van De Tamboer in het najaar van 2017.

GG and the Cruisers en Easterfield van harte gefeliciteerd met jullie finaleplaats. De organisatie en vrijwilligers van Het Podium in samenwerking met Whitemore Projects, het Bestuur en vrijwilligers van de Dutch Blues Foundation, de bands en de blues minnende bezoekers hebben er gezamenlijk een hele mooie Dutch Blues Challenge middag van gemaakt.

Eerste twee finalisten Dutch Blues Challenge 2017 bekend
Eerste twee finalisten Dutch Blues Challenge 2017 bekend // Foto: Folkert Hielema


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.