Bettye LaVette

Eerste zes namen Rhythm & Blues Night 2016 bekend!

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 30 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort te Groningen. De eerste zes namen zijn inmiddels bevestigd!

Dit zijn de eerste zes namen voor Rhythm & Blues Night 2016:

Bettye LaVette

De met twee Grammy’s genomineerde Bettye LaVette is een Amerikaanse soulzangeres. Ze heeft een stem die je tekent voor het leven, die sporen nalaat en diepe groeven maakt in de meest ongeschonden ziel. Lavette groeide op in het noordelijke Detroit, maar haar stemgeluid klinkt toch vooral als ‘southern soul’.

Allen Stone

Soulsensatie Allen Stone is gezegend met een loepzuiverige “zwarte” stem. Samen met de rasmuzikanten uit zijn begeleidingsband, zijn gedrevenheid en talent, weet Stone moeiteloos pop, R&B, folk en vintage gospel te vermengen tot een toegankelijk en geheel eigen geluid. Allen Stone is een soulbeleving die je live gezien moet hebben!

Southern Culture on the Skids

Southern Culture on the Skids, ook wel bekend als SCOTS, is een Amerikaanse band die in 1983 werd opgericht in Chapel Hill, North Carolina. De band bestaat uit Rick Miller, Dave Hartman, en Mary Huff. De muziek van de driekoppige band klinkt als feestelijke country- en bluesrock met hier en daar een banjo toegevoegd, waardoor ook bluegrass niet ver weg ligt.

Birds Of Chicago

Achter de naam Birds Of Chicago gaan twee op Nederlandse bodem al bekende muzikanten schuil, namelijk frontvrouw Allison Russell (van Po’Girl) en JT Nero (van JT & The Clouds). Birds of Chicago staat voor prachtige nummers met een onweerstaanbare mix van folk, soul, country, gospel een zelfs een vleugje Caribische klanken, waarin fluwelen samenzang centraal staat.

Cam Penner & Jon Wood

Cam Penner is een Canadese singer-songwriter die moderne elementen laat horen in traditionele arrangementen. Cam Penner zoekt naar een manier om zijn muzikale verhaal te vertellen. Samen met zijn begeleider Jon Wood brengt hij goudeerlijke, ruwe en intense folk. Soms in klein gehouden akoestische songs, maar even zo vaak in uitbundige rauwe blues nummers.

Dave McGraw & Mandy Fer

De stemmen van Mandy Fer en Dave McGraw doen je denken aan die van Patty Griffin en iets tussen Slaid Cleaves en Jeffrey Foucault. Ze combineren folk, pop en roots en americana muziek. Tezamen ontstaat er iets magisch en zijn ze echt hemels goed.

Rhythm & Blues Night
Zaterdag 30 april 2016
De Oosterpoort, Groningen

http://www.rhythmbluesnight.nl/

20.00 uur
€ 39,50 (excl. € 3,10 servicekosten)

Kaartverkoop via website, kassa De Oosterpoort (Trompsingel 27) en kassa Grand Theatre (Grote Markt 35)