Foto Editie 11 van Dé Blueskrant is uit!

Patriarchen en overleveringen

Editie 11 van Dé Blueskrant is uit.
En dat de grenzen weer worden opgezocht is overduidelijk. Ogenschijnlijk gaat het alle kanten op maar niets is minder waar. De verhalen komen wederom in de basis allemaal bij elkaar.

In deze krant spreekt een generatie die al decennia lang op de één of andere manier van zich heeft laten horen. Een generatie die al veel gezien heeft, veel gehoord en heeft veel doorleefd heeft. Een generatie die door diepe dalen en over hoge bergen is gegaan, het allemaal al een keer heeft meegemaakt en voor wie heel veel niets nieuw is. De voorbeelden die ze hebben liggen niet zo heel ver uit elkaar maar ze doen er allemaal iets anders mee, iets eigens.

Velen zijn uiteraard via de platenkast van hun ouders bij de blues terechtgekomen, anderen via klasgenootjes, vrienden, radio Luxemburg of een per ongeluk gekochte single.

Natuurlijk komt de jeugd ook aan het woord en heeft het over de voorbeelden van hun voorbeelden. Eigenlijk praten we dan niet meer over gewone verhalen, het zijn overleveringen.

Of we het nu hebben over Benny Turner, Oscar Benton, Adrian Van den Berg, Steve Kudlow [ANVIL], Mart Smeets, Joost Belinfante, Tony Spinner of KingKing, bottom line komen ze allemaal op hetzelfde punt uit: de basis ligt uiteindelijk in de oude blues.

Dé Blueskrant


Ook op Blues Magazine ...