The Dynamite Blues Band overtuigt bij Dutch Blues Challenge 2018

Zondag 7 oktober j.l. stond Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep weer in het teken van de Finale Dutch Blues Challenge. Zes acts traden dit jaar aan om zich te presenteren aan een internationale vakjury om te bepalen wie de Dutch Blues Foundation begin 2019 mag vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis en op de European Blues Challenge op De Azoren, Portugal.

De Noorse zanger/gitarist Daniel Eriksen, 2e op de International Blues Challenge dit jaar, opende het programma, waarna de zes challenge deelnemers de kans kregen zich te presenteren. Achtereenvolgens kregen we The Marbletones, The Dynamite Blues Band, Gumbo & The Monk, MAARIS, Hollands Blauw en Sheewawah te horen, die allemaal een prima visitekaartje wisten af te geven.

Van meer traditionele blues tot bands die wat meer buiten de blueslijntjes kleurden en dit jaar zelfs twee Nederlandstalige acts. Over afwisseling was dit jaar niets te klagen.

Het programma werd afgesloten met een energieke jam met de winnaar van vorig jaar, tevens als eerste Nederlandse band de winnaar van de European Blues Challenge, The Ragtime Rumours, aangevuld met juryleden Daniel Eriksen, Edwin Risbourg (toetsenist van de Belgische band The BluesBones, in 2017 2e bij de European Blues Challenge) en zangeres Kat Riggins, die deze week maar liefst twee keer op de nationale TV te zien was.

De jury was vrijwel unaniem van mening dat The Dynamite Blues Band Nederland in 2019 internationaal mag gaan vertegenwoordigen. De band heeft de nodige klasse en energie in huis om de Nederlandse blues volgend jaar weer in de internationale spotlights te gaan zetten.

The Dynamite Blues Band // Fotografie: Kuno Mooren
The Dynamite Blues Band – Winnaar Dutch Blues Challenge 2018 // Fotografie: Kuno Mooren


Ook op Blues Magazine ...