DVL2

Na een korte oefensessie in de kleedkamer tijdens het Bluesrock festival Tegelen in 2013 voegde Guy Forsyth zich op het podium bij The Hoax om Going to the Church van The Red Devils te spelen. Het enthousiasme sprong van zowel de band als het publiek af en het idee voor een Lester Butler en Red Devils tribute was geboren. Spoel een paar jaar door en na wat op-en-neer gemaild te hebben is DVL geboren.

DVL is een collaboratie tussen de in Austin Texas wonende multi-instrumentalist en bluesgrootheid Guy Forsyth en de Engelse blues hall of famers Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett; allen leden van The Hoax. Gezamenlijk brengt dit kwartet een ode aan de helaas veel te korte carrière van de invloedrijke Amerikaanse blueszanger en mondharpspeler Lester Butler en zijn band The Red Devils.

The Red Devils (1988-1994) staan bekend om hun legendarische live debuutalbum ‘King King’ dat werd opgenomen en geproduceerd door de beroemde producer Rick Rubin. Deze plaat en samenwerking opende vele deuren voor de band zoals coöperaties met wereldartiesten als Mick Jagger, Johnny Cash en Bruce Willis. Met hun pure blues zonder franjes en Lester’s overtuigende Chicago-style bluesharpspel wist de band in korte tijd veel fans achter zich te scharen en een populaire act in zowel de VS als Europa te worden. Met jammer genoeg maar één plaat, een EP en een aantal nummers opgenomen met Mick Jagger en Johnny Cash wist de band een onuitwisbare indruk te maken in de blueswereld die tot op de dag van vandaag nog te merken is.
Na het uiteenvallen van de Red Devils ging Lester Butler nog een tijdje solo door totdat hij in 1998 op achtendertig jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een overdosis door een combinatie van heroïne en cocaine.

In september en november komt dit gelegenheidscollectief naar Nederland! Zie verdere info op hun Facebook pagina.

Vrijdag 2 september – Porgy & Bess, Terneuzen 
Zaterdag 3 september – Bluesrock Tegelen
Zondag 4 september – Iduna, Drachten
M
aandag 5 september – NiXenMeeR, Enschede
Dinsdag 6 september – Kids Kaffee Antwerpen
Woensdag 7 september – Live Recordings Blues Moose Groesbeek

3 november – De Victorie, Alkmaar
4 november – Groene Engel, Oss
5 november – De Lantaarn, Hellendoorn
6 november – Mezz, Breda
8 november – TivoliVredenburg, Utrecht
9 november – Bosuil, Weert

Blijf natuurlijk ook onze website in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze fantastische gelegenheidsformatie!

Lees ook :