Artiest: Various Artists (o.a. Kenny Wayne Shepherd, Eric Gales, Buddy Guy)
Titel: Experience Hendrix – Jimi Hendrix Tribute Tour 2007
Formaat: DVD
Label: Sony BMG Music Entertainment
Release datum: augustus 2008

DVD is te bestellen bij Bol.com

Experience Hendrix Tour DVD

Een tijdje geleden vond er ee waanzinnig tribute voor wat mij betreft de grootste guitarist ooit, en dat kent werkelijk zijn weerga niet. Ik heb natuurlijk al veel meer tributes gehoord, met Walter Trout, Popa Chubby, Michel Lee Firkins, Living Colour, en ga zo maar door. Toch moet ik bij dit soort evenementen af en toe ook wel even slikken hoor, want niet alles is goed en zeker niet in ere soms. Een aantal jaren geleden was ik nl. in Amsterdam in de H.M.H waar ook zoiets was met grote namen als Steve Lukather, Steve Vai, Anna Popovitch, maar met name die laatste had ik toch echt wel mijn twijfeld over, hoe breed je het ook mag zien. Wat dan wel weer leuk is, dat Jimi hendrix gewoon door leeft in de harten der muzikanten. Kijk maar eens naar de dvd “Rave On”” van Prince, waarin deze vriend “Red House” omtovert tot Purple House en daarin een guitarsolo geeft die er werkelijk niet om liegt, en dan ook nog steun krijgt van Jongmaster Johnny Lang.

Enfin deze dvd kwam dus een aantal maanden geleden uit, en is vooral helemaal de moeite waard, waarin iedereen op zijn manier de grote meester eert, en zeer goed mag ik wel zeggen, hoewel de variatie weer hoog is, maar dat moet kunnen. Gitaarwonder Eric Gales is natuurlijk vanaf zijn prille begin al een groot bewonderaar van Jimi, en laat dat ook zien in doen en laten, en soms doet ie ook zijn stem een beetje na. Trouwens heb je er wel eens op gelet dat Jimi qua zang een onwijs goede timing had? Wie vinden wij allemaal op deze ster-dvd? Houd je vast Kenny Wayne Shepherd, Indigenous (een superband die gewoon heel veel Hendrix invloeden heeft, en ze vooral heel mooi vorm geeft, luister maar eens naar hun live albums- helemaal gaaf), Living Colour, Eric Gales, Double Trouble met Jimmi D. Lane en Hubert Sumblin, Paul Rodgers, Buddy Guy, Andy Aledort, en ja natuurlijk nu ook memorabel Mitch Mitchell, de laatste in de rij van de Jimi hendrix Expierence die ons pas geleden ontvallen is. Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog een aantal bonustracks te horen en te zien, namelijk ster-guitarist Mick Taylor (vroeger van de Stones, maar ook John Mayall), die de sterren van de hemel speelt kan ik je melden met ja alweer die Indigenous- luister en huiver naar dit ware spektakel voor mijn grote held, en ik vertel je er nog bij als echte Hendrix freak, dat er binnenkort opnames uit gaan komen van Jimi met Stephen Stills, die gewoon nog op de plank lagen, helemaal leuk voor de fan- ik dus.

Tot slot houd ik me aanbevolen voor recensies en/of opnamens van de afgelopen Jimi Hendrix tribute in Amsterdam waarin de nederlandsche scene een staaltje liet horen, en waarbij mensen als Phil Bee hun opwachting maakten, Ik hoop dat iemand zich meld hiervoor, intussen natuurlijk heel veel plezier met deze uitstekende schijf, en haast je vooral want hij gaat weer uit de handel om de een of andere duisteren reden. Jimi lives forever!
(frank van engelen)

Tracks:
Kenny Wayne Shepherd & Double Trouble:
“Come On (Let The Good Times Roll),” “Voodoo Chile” and “I Don’t Live Today”

Indigenous:
“Hear My Train A Comin”

Living Colour:
“Power Of Soul” and “Crosstown Traffic”

Eric Gales:
“Purple Haze”

Hubert Sumlin, Jimmy D. Lane & Double Trouble:
“Bleeding Heart” and “Killing Floor”

Mitch Mitchell, Billy Cox & Andy Aledort:
“Freedom”

Paul Rodgers, Mitch Mitchell, Billy Cox, Andy Aledort & Kenny Olson:
“Stone Free”

Buddy Guy, Andy Aledort & Double Trouble:
“Hoochie Coochie Man”

Buddy Guy, Hubert Sumlin, Andy Aledort & Double Trouble:
“Five Long Years”

The Ensemble:
“Voodoo Child (Slight Return)”

BONUS SONGS:

Robert Randolph & Double Trouble:
“Purple Haze”

Mick Taylor & Indigenous:
“Red House”

Eric Gales, Billy Cox & Buddy Miles:
“Foxey Lady”

Website Experience Hendrix Tour : www.experiencehendrixtour.com


Ook op Blues Magazine ...