16e Duvelblues vernieuwt en verrast

Duvelblues pakt voor haar 16de editie (zaterdag 27 mei in Puurs) niet enkel uit met enkele absolute internationale muzikale kleppers van formaat. Het gerenommeerde festival verrast daarenboven met een actie voor vroegboekers én met een opmerkelijke primeur.

Duvelblues heeft de voorbij jaren een onwrikbare reputatie in binnen- en buitenland opgebouwd. Snelle beslissers zijn dit keer in het voordeel. De organisatoren trakteren immers met een flinke korting. Wie voor 5 februari een ticket boekt (op www.duvelblues.be) geniet van 28% vermindering op de inkomprijs aan de kassa. Dubbelvoordeel, want onder de ‘early birds’ wordt nog eens een etentje voor twee verloot (in taverne Vredesdaal in Kalfort).

Daarenboven trekt Duvelblues dit jaar resoluut de kaart van de jongeren. Festivalgangers onder de 26 mogen immers gratis binnen! Een slimme zet, want bluesmuziek vindt alsmaar meer zijn weg naar een jonger publiek, getuige ook recente hits van Nathaniel Rateliff en Rag’n’Bone Man. Nu voor hen de inkomprijs wegvalt, nodigt Duvelblues de jongeren uit om de sensatie van blues ook live te (her-)ontdekken.

En wat met de muziek zelf? Die is naar goede traditie van topkwaliteit. De organisatie loste met Walter ‘Wolfman’ Washington en Davina & the Vagabonds al twee straffe namen. De eerste, een icoon uit de blues, staat garant voor een zweterig dansfeestje in New Orleans-stijl. Davina van haar kant komt voor de tweede keer naar Puurs. Over haar stomende eerste doortocht, vijf jaar geleden, wordt nu nog gesproken. Duvelblues heeft nog enkele troeven in de mouw en geeft graag alvast een derde naam vrij. Met Rick Estrin & The Nightcats haalt het festival een stijlvolle bluesgigant in huis die de grote tent met zijn harmonica omver zal blazen. Meer namen volgen in de komende weken.

27 mei 2017
Terrein Chiro – Jh Kabal
Kaardijkstraat 22
2870 Ruisbroek – Puurs (Antwerpen)
Meer info: www.duvelblues.be

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws
Sort by