Duvelblues avontuurlijker dan ooit!

Duvelblues, het vermaarde festival dat zich focust op authentieke rootsmuziek, maakt zich op voor haar 18de editie. Op zaterdag 25 mei komt een bonte verzameling muzikanten – negen artiesten uit zeven verschillende landen! – naar Ruisbroek bij Puurs voor wat een kleurrijk, swingend feestje beloofd te worden.
Meer dan ooit bewijst Duvelblues een festival zonder oog- en oorkleppen te zijn. Eén blik op de affiche en het wordt duidelijk dat de organisatoren bij deze editie ver buiten de lijntjes durven te kleuren. De klemtoon ligt niet louter op pure blues, maar net zozeer op Afrikaanse rootsmuziek, opzwepende zigeunermuziek en Latijns-Amerikaanse ritmes. De artiesten zijn stuk voor stuk ronkende namen uit onder meer Canada, Amerika, Mali en Frankrijk. Ze treden aan in ofwel de grote festivaltent ofwel het aanpalende zaaltje, dat zorgt voor een meer intimistisch kader.

Nieuw dit jaar is de opener van het festival: Piedmont Bluz, het Amerikaanse duo dat later die dag optreedt, verwelkomt het publiek met een muzikaal geïllustreerde geschiedenisles van en over de blues. Een unieke workshop, die de onvoorwaardelijke liefde van Duvelblues voor authentieke muziek nog in de verf zet. De aloude troeven van het festival – een familievriendelijk karakter, gratis campingplaats vlak naast het terrein – blijven ook dit jaar behouden. Tickets zijn te koop op de website www.duvelblues.be, de voorverkoop loopt alvast als een trein.

Line Up:

The James Hunter Six
Lisa Mills
Delgrès
Blue Moon Marquee
Griot Blues
The Ragtime Rumours
Hazmat Modine
Piedmont Bluz
Blue Riot Combo

Duvelblues
25 mei 2019
Puurs, Belgie
Tickets en info

James Hunter
James Hunter


Delgres


Ook te lezen op Blues Magazine ...