Het Melkmeisje dat haar platencollectie ordent. De Heren van de Nachtwacht die trots hun laatste aankopen tonen. Het zijn enkele voorbeelden van Oude Meesters waar Music On Vinyl een dikke knipoog naar geeft. De werken zijn vanaf 19 november te zien in de betere platenzaak als posters, canvassen en ansichtkaarten.

Dutch Vinyl Masters

Aanleiding voor deze actie is de lancering van acht albums van artiesten zoals Golden Earring, De Dijk, Boudewijn De Groot en Earth & Fire in de Dutch Vinyl Masters serie van Music On Vinyl. Dutch Vinyl Masters is een groeiend assortiment van bijna 50 Rock en Pop albums van Nederlandse makelij, geperst op zwaar 180 gram vinyl. De acht albums worden in een gelimiteerde oplage op rood, wit en blauw vinyl uitgebracht. “Nederlandser kan niet”, aldus Mark Klinkhamer, productmanager bij Music On Vinyl. Hij voegt toe: “De originelen zijn al collector’s items, dat kunnen deze uitgaven ook zomaar worden.”

Artiesten zoals Golden Earring, Shocking Blue, Herman Brood en Focus zijn niet meer uit de internationale muziekgeschiedenis weg te denken en hebben Nederland op de kaart gezet. Deze muzikale meesters zijn te vergelijken met meesters uit een vorige Gouden Eeuw, en daarom besloot Music On Vinyl ze middels deze campagne aan elkaar voor te stellen. De leden van de Nachtwacht, het Melkmeisje en het Meisje Met Balans van Vermeer en de Cluveniers van Frans Hals krijgen Nederlands vinyl in de handen gedrukt en lijken er aardig vertrouwd mee te zijn.

Marketingmanager van Music On Vinyl Erik Guillot legt uit: “Zoals het Melkmeisje de melk aandachtig inschenkt, zo staan vinyl liefhebbers ook bij de platenspeler om de plaat van kant te wisselen. De trotse blikken van de Nachtwacht lijken wel die van platenverzamelaars die poseren met hun mooiste aanwinst.” De bewerkte Nachtwacht wordt als exclusief insert bij de acht platen gevoegd.

Op 19 november worden de volgende Nederlandse platen uitgebracht op Music On Vinyl:

  • Golden Earrings – Just Earrings
    [MOVLP614]
  • Golden Earrings – Miracle Mirror [MOVLP613]
  • De Dijk – Niemand in de Stad (met insert) [MOVLP619]
  • Boudewijn de Groot – Picknick [MOVLP615]
  • Kayak – Phantom Of The Night (met insert) [MOVLP617]
  • Earth & Fire – Earth & Fire (in luciferdooshoes) [MOVLP616]
  • Cuby & the Blizzards – Live In Dusseldorf [MOVLP612]
  • Alquin – Marks [MOVLP618]

Dutch Vinyl Masters