Woensdagavond 20 februari werd de organisatie van Moulin Blues, Neerlands grootste bluesfestival dat jaarlijks in het eerste weekend van mei plaatsvindt in het Limburgse Ospel, verrast tijdens hun vergadering door een onverwacht bezoek van de Dutch Blues Foundation (DBF).
Karen Neumann, voorzitster van de DBF overhandigde een fors plakkaat waarop stond dat de organisatie voor haar jarenlange inzet werd beloond met de Dutch Keeping The Blues Alive Award (KBA). Ze deed dat samen met Leo Gabriëls, lid van de Raad van Advies van de DBF.
De KBA Award wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het promoten van blues in Nederland.

Moulin-Blues-ontvangt-Keeping-The-Blues-Alive-Award
van l naar r: Ludo van Tuijl – Fons Daamen – Glenn van Winkel – Jo Evers – Karen – Jos Stockmans – Robbert van der Vleuten -Bart Slenders – Herman Janssen – afwezig Harald Moonen !

Het Moulin Blues Festival werd voor het eerst gehouden in 1986. Begonnen in een feesttent van bescheiden omvang, groeide Moulin Blues in de loop der jaren uit tot het grootste in haar soort in Nederland. Met twee podia en gereputeerde internationale artiesten trekt het jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers. In 1995 transformeerde het naar een tweedaags evenement.
De Award zal op 13 april a.s. worden uitgereikt in Nieuw-Vennep tijdens het jaarlijks georganiseerde Dutch Blues Awards.
(Voor info en kaarten: www.dutchbluesfoundation.com)


Ook op Blues Magazine ...