Dutch Blues Foundation

Ook in 2015 organiseert de Dutch Blues Foundation (DBF) weer een Challenge en Award-uitreiking. Voor de Dutch Blues Challenge kunnen bands en muzikanten zich zelf aanmelden. Een commissie beoordeelt ze en stelt vast wie er naar de finale kan in het najaar van 2015. Bij de Dutch Blues Awards is het de commissie zelf die de voorselectie doet. Per categorie draagt zij bands en muzikanten aan en na de zomer selecteert zij de genomineerden. Tijdens de BLUESDAG in het najaar worden die bekendgemaakt en kan er door iedere bluesliefhebber digitaal gestemd worden op zijn/haar favoriet. De uitreiking van de Awards is begin 2016.

Beide commissies bestaan uit leden van de Raad van Advies van de DBF en geïnteresseerde bluesliefhebbers uit het land. Elk jaar is de samenstelling verschillend. Dat werkt niet alleen zeer verfrissend, maar geeft ook elke bluesmuzikant een reële kans om gekozen te worden.

Wil je in 2015 ook meepraten, dan ben je van harte uitgenodigd om je op te geven voor één of beide commissies.

Je kunt je t/m 4 januari 2015 aanmelden via http://www.dutchbluesfoundation.nl/vrijwilligers/aanmeldformulier

Op dinsdagavond 27 januari 2015 organiseert de DBF in Wijk bij Duurstede een informatieavond over de commissies.

Wat we van je vragen:

 • Je bent 1 of 2 dagdelen beschikbaar om een bespreking bij te wonen in het midden van land (de eerste is op dinsdagavond 27 januari 2015 in Wijk bij Duurstede)
 • Je bezoekt regelmatig blues-events
 • Je weet wat er speelt in de bluesscène
 • Je bent een echte blueslover

Wat we je bieden:

 • Een leuke kans om de blues eens van een andere kant mee te maken
 • Samenwerking in een open en transparante club
 • Kennismaking met nieuwe blues”collega’s”
 • Gratis toegang tot de Challenge en Award-uitreiking in 2015

Meer info over de werkwijze, procedures en voorwaarden van de commissies vind je op www.dutchbluesfoundation.com. Bellen of mailen kan ook met Arie Verheul, voorzitter Raad van Advies. mail: arie@dutchbluesfoundation.com tel: 06-21132560

KOM DE DUTCH BLUES FOUNDATION VERSTERKEN

De Dutch Blues Foundation (DBF) heeft in haar vijfjarig bestaan een goede naamsbekendheid verworven in de blueswereld. Om nog meer landelijke bekendheid te krijgen, nieuwe projecten te ontwikkelen en verder te groeien als organisatie, heeft de DBF versterking nodig. De DBF zoekt enthousiaste en daadkrachtige mensen, met hart voor de blues, die hun expertise graag willen inzetten, met name op de volgende gebieden:

 • PR en Marketing
 • Evenementen organiseren
 • Fondsenwerving
 • Bestuursfunctie

Heb je interesse, dan nodigt de DBF je van harte uit om te reageren door middel van het Aanmeldformulier.

Op de website (http://www.dutchbluesfoundation.nl/vrijwilligers) is meer informatie te vinden over de profielen. Ook kan contact opgenomen worden met secretaris Lianne Overbeek (tel: 06-23506740, e-mail: lianne@dutchbluesfoundation.com) voor vragen of uitleg wat er precies van je wordt verwacht.

Op dinsdagavond 27 januari 2015 organiseert de DBF in Wijk bij Duurstede een informatieavond over hoe de DBF werkt. Je kunt je dan oriënteren en kijken of er even weten dat je komt, dan stuurt ze je een uitnodiging.