dutch-keeping-the-blues-alive-award-2014

Dutch Blues Foundation maakt KBA-winnaar bekend

Het bestuur en de crew van de Rotterdamse Bluessociëteit L’Esprit werden zaterdagvond voor het optreden van de Juke Joints verrast toen Karen Neumann, voorzitster van de Dutch Blues Foundation, het podium opstapte.
Ze overhandigde een groot bord aan penningmeester Jan Valster met de mededeling dat L’Esprit op 11 april 2015 in Nieuw-Vennep de Dutch Keeping The Blues Alive Award 2014 krijgt uitgereikt.
L’Esprit, startte in 1967 in een bijgebouw van een Gereformeerde kerk in Rotterdam.
Geruime tijd heette het Jazz- Folk en Bluessociëteit L’Esprit, maar begin jaren negentig werd het Bluessociëteit L’Esprit, tot op heden een begrip binnen de Nederlandse blueswereld.

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation worden jaarlijks mensen of organisaties aangedragen voor de Keeping The Blues Alive Award, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek in de afgelopen jaren.

Op 11 april 2015 vindt de uitreiking plaats, tegelijk met de andere Dutch Blues Awards voor muzikanten en voor de Dutch Blues Hall of Fame.
Tickets voor dit bluesevenement, waarbij vele genomineerden optreden, zijn verkrijgbaar via www.dutchbluesfoundation.com.


Ook op Blues Magazine ...