The Guitar Guy and Kid Harpin'

Nederlandse bluesartiesten strijden om deelname Memphis!

Op zondag 4 oktober 2015 wordt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge gehouden, een jaarlijks evenement waarbij Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aangaan om in januari volgend jaar een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in Italië. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.

De jaarlijks van samenstelling wisselende selectiecommissie van de Dutch Blues Foundation heeft de 47 inzendingen beoordeeld op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent, originaliteit en uitstraling.
In de categorie solo/duo nemen deel: Big Bo, The Damned and Dirty, The Guitar Guy and Kid Harpin’, terwijl Rusty Apollo, Zippy Leaps, Phil Bee’s Freedom, The Bluetails, The First Lady en de Robert Smith Bluesband hun bandkwaliteiten voor het voetlicht brengen.

I.s.m. de Dutch Blues Foundation wordt elke week een van de deelnemers aan de Dutch Blues Challenge voorgesteld. De derde in de reeks is: THE GUITAR GUY & KID HARPIN’.

Henk de Ruiter (The Guitar Guy) en Thomas van den Berg (Kid Harpin’) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin’. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden, was er een ‘klik’. De chemie tussen beide heren haalt het beste in hen naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a. Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin’ is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de ‘Old School Blues’!

The Guitar Guy and Kid Harpin’ doen ze waar ze goed in zijn, Keeping the Blues alive!

1) Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

Om te laten zien dat de Drentsche Aa dezelfde magische uitwerking heeft als de Mississippi.

2) Wat verwachten jullie van de Challenge?
Wij verwachten alleen maar achten en hopen op tienen!

3) Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Net zoals anders, ieder optreden geven wij alles!

4) Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues-scene qua stijl en ambitie?
Authentiek in een modern jasje en alles eruit halen wat er in zit!

5) Is er iets wat het publiek van The Guitar Guy & Kid Harpin’ zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
Dat blijft een verassing tot 4 oktober!

Verdere info over The Guitar Guy & Kid Harpin’: http://www.dutchbluesfoundation.nl/myblues/8393

Website: www.deruitermuziek.nl/#!the-guitar-guy-and-kid-harpin/c21sm


Ook te lezen op Blues Magazine ...