Dutch Blues Challenge 2015 – Even Voorstellen: The Bluetails

Nederlandse bluesartiesten strijden om deelname Memphis!

Op zondag 4 oktober 2015 wordt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge gehouden, een jaarlijks evenement waarbij Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aangaan om in januari volgend jaar een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in Italië. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.

De jaarlijks van samenstelling wisselende selectiecommissie van de Dutch Blues Foundation heeft de 47 inzendingen beoordeeld op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent, originaliteit en uitstraling.
In de categorie solo/duo nemen deel: Big Bo, The Damned and Dirty, The Guitar Guy and Kid Harpin’, terwijl Rusty Apollo, Zippy Leaps, Phil Bee’s Freedom, The Bluetails, The First Lady en de Robert Smith Bluesband hun bandkwaliteiten voor het voetlicht brengen.

I.s.m. de Dutch Blues Foundation wordt elke week een van de deelnemers aan de Dutch Blues Challenge voorgesteld. De tweede in de reeks is: THE BLUETAILS

The Bluetails hebben hun oorsprong in 2012 onder de naam Riverside Jr. & Co. In eerste instantie speelt het trio, dat bestaat uit Dave en Henk Wessels (zoon en vader) en Alex Konijnenburg a.k.a Riverside Jr, als gelegenheidsformatie. Alex en Henk maken dan nog deel uit van Big Will & the Bluesmen, een bekende act in het Nederlandse bluescircuit. Dave is zo nu en dan als gastmuzikant actief bij dit gezelschap en heeft daarnaast als main-band de rockformatie We, the FIRM.

Vanaf 2012 heeft Riverside Jr. & Co. vrijwel direct succes met optredens in Nederland en België en dit continueert in 2013. De bekendheid neemt toe en daarmee de vraag naar een debuutcd. Daarom neemt de band in 2014 de live-cd ‘Riverside Tales’ op. Met dit album op zak en de gelegenheidsfase ontgroeid, besluiten de mannen verder te gaan onder de naam The Bluetails, als volwaardige act op zowel kleine als grote podia.

De muziekstijl van The Bluetails is vooral old school blues, deels (semi) akoestisch, deels elektrisch. Van de Delta-blues van Charlie Patton en Son House tot de Chicago-blues van Big Bill Broonzy. Maar ook de Vaudeville nummers van Bessie Smith en Texas-blues van Lightnin’ Hopkins komen voorbij. Zo nu en dan overgoten met een jazzy swing-saus al naar gelang de gelegenheid. Muziek van liefhebbers, voor liefhebbers….

1) Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Omdat wij de beste blues zanger van Nederland hebben.

2) Wat verwachten jullie van de Challenge?

Geen idee!

3) Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Wij willen de Delta Blues onder ogen en oren brengen, want er zijn al genoeg gillende gitaarbandjes.

4) Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues-scene qua stijl en ambitie?
Wij willen sfeer creëren en luisteren naar onze muziek, dansen en / of genieten van onze muziek.

5) Is er iets wat het publiek van The Bluetails zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
Onze naamsverandering zou beter bekend moeten worden van Riverside JR. & Co. naar The Bluetails.

> Meer info over The Bluetails
> Website The Bluetails


Ook op Blues Magazine ...