Phil Bee's Freedom

Nederlandse bluesartiesten strijden om deelname Memphis!

Op zondag 4 oktober 2015 wordt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge gehouden, een jaarlijks evenement waarbij Nederlandse bluesartiesten de uitdaging aangaan om in januari volgend jaar een plek te veroveren bij de befaamde International Blues Challenge in Memphis. De band vertegenwoordigt daarnaast Nederland tijdens de Europese Blues Challenge in Italië. Ook levert het de deelnemers promotie en boekingen op, doordat zij zichzelf presenteren aan een breed publiek, organisatoren, radiomakers en clubs.

De jaarlijks van samenstelling wisselende selectiecommissie van de Dutch Blues Foundation heeft de 47 inzendingen beoordeeld op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent, originaliteit en uitstraling.
In de categorie solo/duo nemen deel: Big Bo, The Damned and Dirty, The Guitar Guy and Kid Harpin’, terwijl Rusty Apollo, Zippy Leaps, Phil Bee’s Freedom, The Bluetails, The First Lady en de Robert Smith Bluesband hun bandkwaliteiten voor het voetlicht brengen.

I.s.m. de Dutch Blues Foundation wordt elke week een van de deelnemers aan de Dutch Blues Challenge voorgesteld. De vierde in de reeks is: PHIL BEE’S FREEDOM.

Phil Bee, voormalig frontman van de eind 2013 gestopte band King MO, is een nieuwe uitdaging aangegaan met een internationaal gezelschap: Freedom. Originele bluesnummers en -covers met een eigen saus. De twee gitaristen Berland Rours en John F. Klaver fungeren als spitsenduo, aangevuld door Pascal Lanslots op toetsen, Carlo van Belleghem (B) op bass en Marcus Weymaere (B) op drums. Optioneel wordt de band versterkt met twee achtergrondzangeressen. De band bracht haar debuutalbum uit in juni 2014: Caught live op Continental Records, opgenomen in de Noot in Hoogland.

De band met duidelijke internationale ambities toert door Nederland, België, Duitsland en Engeland. Wil door de deelname aan de Dutch Blues Challenge in oktober 2015 haar vleugels nog verder gaan uitslaan.

1) Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Het is een fantastische manier om de band in de picture te brengen, de beste showcase in Nederland, zeker. En met een beetje geluk kom je op de beste showcase van de wereld te staan.

2) Wat verwachten jullie van de Challenge?
Dat het publiek en de boekers van onze muziek genieten en er mogelijk boekingen uit komen. Al het andere wat er nog uit zou kunnen rollen is bonus.

3) Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Het wordt een mix van enkele sterke nummers uit ons repertoire. Echter aangezien we puur met eigen werk voor de dag willen komen zijn we nu speciaal daarvoor nummers aan het schrijven.

4) Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
Stijl is (zonder pretentieus te willen klinken) te vergelijken met de Trucks/Tedeschi band. Contemporary Blues. Ambitie is nationaal en internationaal op mooie podia te spelen. Niet in kwantiteit, maar in kwaliteit.

5) Is er iets dat het publiek van Phil Bee’s Freedom zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
PBF streeft een hele hoge kwaliteitsnorm na. Daarnaast is de line-up (met 2 ijzersterke solo gitaristen) en het repertoire ook niet voor de hand liggend. De combinatie van deze aspecten maakt de band toch redelijk uniek in Nederland. Typisch is dat als mensen de band eenmaal gezien en gehoord hebben ze allemaal pas snappen wat een bio of persbericht niet kan uitleggen.

Verdere info over Phil Bee’s Freedom: http://www.dutchbluesfoundation.nl/myblues/6977

Website: www.pbfreedom.com


Ook op Blues Magazine ...