Tot 1 juni konden band en solo-duo’s zich aanmelden voor de Dutch Blues Challenge die op zondag 23 september 2012 gehouden wordt in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep tijdens de tweede Bluesdag. De 43 aangemelde blues-acts worden door de Raad van Advies beoordeeld en terug gebracht tot 10. Deze blues-acts gaan op die dag de uitdaging aan om in 20 minuten te laten zien en horen waar zij goed in zijn. Naast dat er na afloop verschillende blues-acts optredens aangeboden krijgen door aanwezige boekers, zal er een band en een solo/duo geselecteerd worden om mee te doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis!

Meer dan 200 blues-acts uit de hele wereld doen mee aan de IBC. Dit is een unieke ervaring voor de Nederlandse artiesten en wie wil nu niet op Beale Street spelen? King Mo, Ralph de Jongh, John F. Klaver Band en The Mudbirds zijn ze al voor gegaan en niet zonder succes.

Om de band en solo/duo die naar Memphis gaan tegemoet te komen in de kosten is de Dutch Blues Foundation een actie begonnen. De gehele opbrengst van deze actie wordt gebruikt voor de onkosten van band en solo/duo. Er wordt een benefietconcert georganiseerd waar deze twee acts gaan optreden (Plaats en datum n.t.b). Voor ieder tientje dat u stort krijgt u hiervoor een gratis toegangsbewijs. Na het optreden kunt u persoonlijk de artiesten succes wensen…

Wilt u bijdragen in de kosten? Ga direct naar www.dutchbluesfoundation.com/dutch-blues-challenge/Bijdrage-onkosten-IBC
Wilt u meer informatie? Ga naar www.dutchbluesfoundation.com/dutch-blues-challenge


Ook te lezen op Blues Magazine ...