Het C+B Museum in Grolloo heeft amper zes weken na de opening van de tentoonstelling “Harry Muskee 80 Jaar” de duizendste bezoeker aan deze expositie kunnen verwelkomen. Het was mevrouw Dita Duijndam uit Sappemeer die zaterdagmiddag deze mijlpaal vol maakte. Ze had vooraf gereserveerd en bezocht samen met haar zus uit Zuidlaren en broer uit Balinge de nieuwe expositie in het museumboerderijtje in Grolloo. Dita Duijndam was volledig verrast toen conservator Sjoerd Looijenga en gastheer Hans Vons haar lieten weten dat zij de duizendste bezoeker was. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt bij een bezoek aan een museum of zo. Ik vind het geweldig”, liet Dita Duijndam met een brede lach weten.

Duizendste bezoeker bij Muskee 80 Jaar
Dita Duijndam (rechts) met conservator Sjoerd Looijenga

De inwoonster van Sappemeer werd verrast met een mooi boeket bloemen en ook ontving zij het boek “Somebody will know someday”, van auteur Koert Broersma, met vele interviews met mensen die Harry Muskee heel goed hebben gekend. Verder kreeg het drietal gratis toegang tot het museum. Dita Duijndam is een echte fan van de muziek van Cuby & The Blizzards. “Ik heb Harry Muskee in het verleden wel zien optreden en daarnaast luister ik graag naar de muziek van C+B. Ik had op de website al verschillende dingen over de expositie gezien en was ook al eens bij café Hofsteenge geweest. Ja, dan wordt het wel tijd om het museum eens te bezoeken”, liet Dita Duijndam weten. “We hebben jaarlijks een broer- en zussendag en we kozen er dit jaar voor om het museum in Grolloo te bezoeken. Maar dat dit erachter vandaan zou komen is een complete verrassing.”

Voor het bestuur van het C+B Museum is het een verrassing dat al na ruim vijf weken de duizendste bezoeker welkom kon worden geheten. De tentoonstelling is vanaf 10 juni voor het publiek geopend en niet de gehele week te bezoeken, maar van donderdag tot en met zondag. “Het is heel fijn dat onze expositie zo goed wordt gezocht”, zei conservator Sjoerd Looijenga zaterdagmiddag. “Er is heel veel animo, niet alleen vanuit het Noorden, maar vanuit het gehele land. Het blijkt dat deze tentoonstelling over het leven van Harry Muskee een schot in de roos is.”

C+B Museum, Grolloo: www.cubymuseumgrolloo.nl


Ook op Blues Magazine ...