Henrik Freischlader -4281

Henrik Freischlader Band
vrijdag 7 oktober 2011
Crystal Stage, Culemborg

www.crystalstage.nl

Wie van Hendrix en Stevie Ray houdt zal vrijdag 7 oktober niet thuis willen blijven zitten maar pakt de auto en navigeert naar Crystal Stage, onderdeel van Crystal Venue in Culemborg! Want daar komt deze avond een geweldige Duitse bluesrock band. De viermans formatie Henrik Freischlader Band (HFB) heeft al meermaals in het voorprogramma gestaan bij BB King en ook Gary Moore, Jethro Tull, Johnny Winter en Joe Bonamassa. Dat zijn geen beroerde namen en geven al aan dat Henrik Freischlader toch echt wel bij de toppers hoort!

Tussen 19 en 23u gaan vier uur lang de bluesremmen los! De avond zal beginnen met een heerlijke support act als opwarmertje. Daarna komt mister Freischlader himself onstage om iedereen plat te krijgen. En dat gaat geweldig worden! Kijk zelf maar eens op Youtube en tik zijn naam in. Je vindt er voorbeelden genoeg van stevige bluesrock songs a la Hendrix door de Henrik Freischlader Band, maar ook lekkere funky nummers tussendoor en gevoelige bluessongs in de stijl van bijvoorbeeld Fleetwood Mac. Geweldige muziek!

De eerste keer dat Henrik Freischlader in Nederland optrad is nog maar een jaartje geleden in juni 2010, en ook toen waren de reacties erg goed! Toch is Henrik Freischlader al sinds 2004 bezig een mooie blues carrière op te bouwen. Spelen kan hij als geen ander: op zijn vierde leerde hij het drumstel kennen, en op zijn veertiende pakte hij, na piano en bas, de gitaar, die ook nu nog zijn hoofdinstrument is. Tegenwoordig kun je deze top-band door heel Europa Van Duitsland tot Zwitserland of Groot Brittannië op de beste live locaties vinden. Kortom, als je van bluesrock houdt dan zul je Henrik Freischlader meteen te gek vinden! Vrijdag 7 oktober wordt een dag om de week lekker achter je te laten en het weekend met een goed gevoel te beginnen.

Kaarten voor het opreden van de Henrik Freischlader Band + support act zijn rechtstreeks via www.crystalstage.nl te bestellen voor maar € 25,- in de voorverkoop. Wil je liever je kaartje in een winkel kopen dan kun je terecht in alle Free Recordshops en Van Leest winkels in Nederland en België. Op de dag zelf kun je aan de deur voor €28,50 naar binnen.

Henrik Freischlader -4299

Crystal Stage
Crystal Stage is de nieuwe hotspot voor live muziek in het hart van Nederland. Van alle kanten goed bereikbaar, met een middenzaal en een hoofdzaal waar je heerlijke concerten kunt neerzetten. Kijk maar eens rond op de site www.crystalstage.nl en bekijk voor een indruk van de zaal de virtuele tour. Ook parkeren is geen probleem, met voldoende ruimte direct bij de club en nog meer net om de hoek op de parkeerplaats bij het NS station Culemborg.

Een avondje vol warmte, gezelligheid en samen lekker het bluesgevoel beleven, dat is vrijdag 7 oktober: Henrik Freischlader Band bij Crystal Stage!


Ook te lezen op Blues Magazine ...