Heyhoef@night-sm

Zaterdag 17 okt. The Veldman Brothers & Meryn Bevelander Band

De bluesliefhebbers kunnen hun lol op bij het eerstvolgend concert in de muziektempel van de Reeshof ‘Heyhoef-Backstage’. De befaamde en geroutineerde Veldman Brothers (2x award Best Dutch Bluesact) betreden het podium en zullen voorafgegaan worden door het jonge aanstormende talent Meryn Bevelander die met zijn twee broers Aron op bas en Florian op drums het jongste Nederlandse Blues-powertrio ooit vormt. De 12 jarige gitarist Meryn werd in juni bekroond met de Sena Young Talent Guitar Award. Een dubbel concert met alleen maar winnaars op het programma.

Sterke variatie in het programma..
In de Tilburgse wijk de Reeshof is men vorig jaar gestart met de maandelijkse concerten door Heyhoef-Backstage telkens op de derde zaterdagavond van de maand in wijkcentrum Heyhoef. Een zeer geslaagd openings-seizoen mag wel gesteld worden. Drie maal kon het bordje ‘Uitverkocht’ op de voordeur gehangen worden. Op zich ook niet vreemd want de programmering liet niets te wensen over met acts als Heritage Blues Orchestra samen met Jan Akkerman, Ian Siegal Band, Wille and the Bandits, King of the World en Leo Blokhuis. Het blues-gehalte was aan de hoge kant. Dit seizoen zal er iets meer variatie in de genres zijn, maar zal de blues toch rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Er staan een aantal toppers en aangename verrassingen op het programma zoals de Billy Walton Band (USA) in november, Nico Dijkshoorn in maart, Etta James Experience in januari en Leif de Leeuw (nieuw album op komst) in april. De maanden mei en februari staan nog open omdat de organisatie daar met een aantal topacts in onderhandeling is. Houdt dit programma in de gaten via www.heyhoef-backstage.nl.

Nog meer ‘Heyhoef-Backstage’ projecten
Het succes van dit wijkgerichte muziekpodium is al flink overgeslagen naar aanverwante projecten. Zo is vorig jaar al gestart met de tweewekelijkse vrijdagavond jamsessions, die gewoon vervolgd worden. Nieuw is het project ‘From Backstage to Frontstage’ waarbij een talentontwikkelingsprogramma opgezet wordt. Jonge of startende singer/ songwriters gaan mee doen aan een contest, krijgen workshops aangeboden met coaching door professionals uitlopend in een spetterende finaleavond. De uiteindelijke winnaar mag als supporting-act optreden op zaterdag 19 maart als Nico Dijkshoorn met zijn band op het podium staat. De ‘Backstage-ers’ zijn op het ogenblik volop in voorbereiding voor een festival wat onder de naam ‘Midsummer-Backstage’ het levenslicht gaat zien. Hierover later meer nieuws. Ook de Art-house filmliefhebbers gaan aan hun trekken komen met het reeds gestarte ‘Heyhoef-Cinema’ waar een keer in de maand (tweede weekend) op vrijdagmiddag en zaterdagavond een filmhuis wordt ingericht in dezelfde zaal als waar het Backstage podium draait.

velman 1

De Veldmans; ijzersterke blues-routine.
The Veldman Brothers hoeven eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Bennie en zijn maten zijn het ultieme voorbeeld van bluesbroederschap. De band rondom de twee broers Gerrit (slide gitaar en vocals ) en Bennie Veldman (organ, keys, harmonica en vocals) is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg. Dit met veel succes! In 2011 ontvangt de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is slechts één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die hen in de loop der jaren ten deel mochten vallen. Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Gepassioneerde muzikanten met een schat aan ervaring en ze hebben inmiddels een hoogstaande status opgebouwd zowel nationaal als internationaal. Hun roem reikt zelfs ver in de geboortegrond van de Blues; hun nieuwste album ‘Livin’ by the Day’ bereikte de finaleronde van de ‘2015 Best Self-Produced CD Competition Blues Foundation – Memphis – USA!
The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet, dus dat kan ook bij Heyhoef-Backstage gebeuren. Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt’. Blues & Roots: Straight from the heart!
Line-up: Gerrit Veldman (slide gitaar en vocals ), Bennie Veldman ( Organ, keys, harmonica en vocals), Fred van der Wende (bas) & Eric Dillisse (drums)

bevelander.petervroon-71723115[fusion_builder_container hundred_percent=

Meryn Bevelander Band
Deze driemans blues/bluesrockformatie is afkomstig uit Nijmegen en opgebouwd rond de twaalf jarige gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. De Meryn Bevelander Band speelt hoofdzakelijk door Meryn zelfgeschreven materiaal met hier en daar een verdwaalde cover (Rory Gallagher/Freddie King/Gary Clark jr.). Ze stonden als support-act bij onder andere Danny Bryant, Stevie Nimmo, Tom Killner Band, Robert Smith Bluesband en The Dynamite Blues Band op het podium. Daarnaast speelden ze al op diverse festivals en blues-routes in Nederland en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival. Afgelopen juni won Meryn de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen. Hun doorbraak naar het grote publiek verloopt meer dan voortvarend en dat zal zeker ook gebeuren na hun optreden bij Heyhoef-Backstage.
Line-up: Meryn Bevelander ( Vocals, Guitar ), Florian Bevelander ( Drums ), Aron Bevelander ( Bass )

Voor alle concerten zijn tickets te bestellen via website www.heyhoef-backstage.nl of via de voorverkoop adressen Melati Dua, Wijkcentrum Heyhoef of platenzaak Sounds. Entree € 12,50

En nog een extra Surprise-Act als bonus!!!
Juist voor het ter perse gaan van dit bericht is nog bekend geworden dat er een ongekende surprise-act gaat plaatsvinden op deze concertavond. Eentje die zijn weerga niet kent binnen de Nederlandse blues-scene. Het is niet voor niets een surprise, waardoor de organisatie dus gehouden is aan de afspraak om hier geen ruchtbaarheid aan te geven. Maar dit is nog nooit getoond op de Nederlandse podia….
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lees ook :