AJ Fullerton – The Forgiver and The Runaway
Early Times and The High Rollers – The Corner

Format: CD
Label: Vizztone label group
Release: March 2021

Tekst: Jos Verhagen

Ook een recensent is maar een mens en soms blijft er wel eens iets op het bureau liggen waarvan je achteraf denkt, toch is dit fijne muziek en daar zouden meer mensen van moeten weten.
Zo bleven er twee CD’s liggen van de Vizztone label group. AJ Fullerton, een singer songwriter uit Collerado en Early Times and The High Rollers uit New York city. Het mooie van Vizztone label group is dat zij niet zo zeer een platenlabel zijn maar ook independend muzikanten een kans geven om hun CD’s op internationale schaal te promoten. Tal van nieuwkomers maar ook herintreders maken gebruik van Vizztone label group. Zoals founder en Blues gitarist Bob Margolin aangeeft, its about the music first, then the artist and finally the audience, so all three win.

AJ Fullerton - The Forgiver and The Runaway album

AJ Fullerton een singer songwriter uit Colorado USA, brengt hier zijn tweede solo Cd een scala songs goed uitgewerkte songs; van zichzelf begeleidend op gitaar tot songs met een volledige band. Het geheel is relaxte singer songwriter muziek, Aj Fullerton heeft veel potentie, zijn zang kwaliteiten zijn goed maar hij moet kiezen. Kiest hij voor het pad Singer song writer pad iets dat hij al eens deed met mondharmonica speler Jake Friel die ook op deze Cd te horen is. Of kiest hij voor de bluesrock zoals dat tot uiting komt in de desolaat klinkende titel track „The Forgiver and the Runaway“ , „Say you’ll stay“ of „I cried“‘, het is de bluesrock die ik AJ Fullerton graag hoor maken.

Early Times and The High Rollers - The Corner album

Early Times and The High Rollers, laten vanaf de eerste noot horen wat zij bedoelen met muziek maken. Hun muziek is van de straat, veel nummers hebben iets verhalends over de straten van New York city. Het leed van de alledaagsheid verpakt in een bepaalde vrolijkheid, het pakt je gewoon. Dat begint al in de openingstrack „Come on lets ride“ en de titeltrack „On the corner“. Met vriend en mede New yorker Popa chubby als gast gitarist gaan Early times en de Highrollers lekker verder in de slowblues „She’s about to loose her mind“, wat een populaire hit is op de blues radio in New York. Het is een lekkere slow blues vol gitaarspielerij wat zij doortrekken in het instrumentale „Rosie’s Herb ‘n thing“. Early Times kent zijn weg in blues land jarenlang was hij DJ op Sirius XM radio, en maakte hij kennis met de vele kanten van de blues. Vanaf de openingstrack strooit hij met zijn solo’s maar schuwt hij ook de variatie niet, zeker het losjes op een jazzy ritme gebouwde spoken woord nummer „Say man“‘ getuigt van inventiviteit.

Laat Vizztone maar dit soort artiesten posten, net zoals Andy Watts en Arthur Menezes de Braziliaanse blues rocker.

Tracklist AJ Fullerton:
01. Remind Me Who I Am Again
02. Healing Takes Time
03. Could’ve Been Mine
04. Slippin’ Away
05. Say You’ll Stay
06. The Forgiver & the Runaway
07. I Cried
08. Wish You’d Tell Me
09. Cherry Red
10. Never Was
11. Homesick
12. Hooks in the Wate

 

Tracklist: Early Times and the High rollers
1: Come On, Let’s Ride
2: On the Corner
3: Do What She Do
4: She’s about to loose her mind (featuring Popa Chubby)
5: Rosie’s Herbs ‘N Ting
6: He’s Got a Jones
7: Say, Man
8: Charlemagne
9: Someone Help Mary
10: Return of the Queen