DRY RIVERBED TRIO KONDIGT ALBUM EN TOUR AAN – SINGLE YOSHI’S RIDE VANDAAG UIT

‘Chained and Bound’ is de titel van het debuutalbum van de Nederlandse bluesband Dry Riverbed Trio, welke op 1 februari verschijnt. De officiële presentatie vindt op diezelfde dag plaats in Bibelot, Dordrecht. Vanaf vandaag is de eerste single Yoshi’s Ride te beluisteren via alle streaming- en downloadplatforms.

In 2014 zet Dry Riverbed Trio zijn eerste muzikale stappen op het podium. Na een reeks succesvolle optredens in Nederland besluit de band zich te focussen op een eigen sound binnen roots scene. Het trio laat zich hierbij inspireren door bands uit het gehele spectrum van old school rhythm and blues, rock and roll tot aan country. Daarnaast worden er voorprogramma’s gespeeld voor onder meer de Paladins en Ian Siegal.

Het aankomende album ‘Chained and Bound’ werd opgenomen in een oud klooster in het Zuiden van het land. De eerste single Yoshi’s Ride is geïnspireerd op de jeugd van de bandleden waarin het eindeloos spelen van het spel Super Mario Kart een grote rol speelde.

Yoshi’s Ride is vanaf vandaag te beluisteren op alle streaming- en downloadservices. Chained and Bound is vanaf 1 februari fysiek en digitaal verkrijgbaar.

 

Tijdens de bijbehorende tour door Nederland, België en Duitsland is hoge energie, passie, plezier en contact tussen de muzikanten te verwachten.

Tourdata:
01/02 – Bibelot, Dordrecht (NL) (albumpresentatie)
15/02 – De Bosuil, Weert (NL)
17/02 – De Gouden Leeuw, Dongen (NL)
22/02 – The Shack, Oude Meer (NL)
23/02 – De Lithse Palingrookfeesten, Lith (NL)
24/02 – Willem Twee, Den Bosch (NL)
26/02 – Missy Sippy, Gent (BE)
31/03 – Wilhelmina, Eindhoven (NL)
10/05 – Jazz-Club Lünen, Lünen (DE)
11/05 – Hrieps, Grijpskerke (NL)

Dry Riverbed Trio:
Dusty Ciggaar – gitaar en vocals
Darryl Ciggaar – drums en vocals
Ronald Tilgenkamp – contrabas en vocals

Lees ook :