Harry Muskee speelt gastrol in De Drentse Bluesopera

Harry Muskee, alias Cuby van de bluesformatie Cuby and the Blizzards, speelt een gastrol in De Drentse Bluesopera. Het grootschalige muziektheaterproject vindt plaats van 27 juli t/m 21 augustus 2011 aan de voet van de Hondsrug in Gieten.

Harry Muskee is hét icoon van de Nederlandse blues. Met de band Cuby and the Blizzards schreef Muskee in de jaren 60 geschiedenis met het album Groeten uit Grollo, opgenomen in zijn toenmalige woonplaats Grolloo in Drenthe. De band is nog steeds populair en treedt nog altijd op. Op 10 juni a.s. wordt Harry Muskee 70 jaar. In De Drentse Bluesopera speelt Harry Muskee Cuby, the godfather of de Drentse blues. Muskee vertolkt zijn rol een groot deel van de voorstellings- periode live, anders is hij te zien via projectie. Zijn verschijning in het stuk is cruciaal voor de toekomst van de jonge boer Bennie, hoofdpersoon in De Drentse Bluesopera.

Ook de band in De Drentse Bluesopera is uniek en bestaat uit drummer Fokke de Jong van Normaal, gitarist Erwin Java van Cuby and the Blizzards en bassist Guus Strijbosch van Daniël Lohues. Toetsenist Remko Wind, tevens verantwoordelijk voor de composities van De Drentse Bluesopera, is de vierde man. De band speelt o.a. een tweetal nummers van Cuby and the Blizzards in een nieuwe Drentse uitvoering.

De Drentse Bluesopera gaat over het dilemma waar veel jonge boeren tegenwoordig voor staan. Gaan ze het bedrijf van hun ouders voortzetten of geven ze er – moe van regelgeving en dwang tot grootschaligheid – de brui aan? Door het dalende aantal boeren verandert Drenthe wezenlijk van karakter. Drenthe wordt steeds meer een recreatiepark of erger nog: een bejaardenoord! De Drentse Bluesopera brengt deze actuele thematiek als een vrolijke satire voor het voetlicht.

De kaartverkoop is gestart via de website www.dedrentsebluesopera.nl

De Drentse Bluesopera is een productie van locatietheatergezelschap PeerGrouP i.s.m. streektaalinstituut Huus van de Taol.

De Drentse Bluesopera


Ook te lezen op Blues Magazine ...