DeWolff
Komt met Gloednieuwe Single: ‘Live Like You’
Uit op 24 April via Mascot Records

Beluister de track hier

DeWolff - Live Like You (Visualizer)

 

De psychedelische rockers van DeWolff brengen vandaag hun gloednieuwe single ‘Live Like You’ uit.

Het nieuwe jaar 2020 is nog maar net begonnen en nu al een rollercoaster. Afgelopen Januari kwam hun 7de studio album ‘Tascam Tapes’ uit die ze opgenomen hadden tijdens hun Europese tour in 2019.

Met ‘Live Like You’ is het weer een heel ander verhaal. Dit nummer begon als een groovy stuk wat Pablo en Luka hadden geschreven voor onder een Europese commercial van Škoda. Maar om er een echt DeWolff nummer van te maken miste het toch de kenmerkende Hammond sound van Robin. Toen die zijn bijdrage leverde aan het nummer, wat over het volgen van je eigen weg gaat in deze tijd van influencers en copycats, ontstond er een echt classic DeWolff track.

De mannen van DeWolff doen ook altijd alles op hun eigen manier. Of het nu gaat om het maken van een plaat ‘on the road’, het beluisteren van een nieuw album via een telefoon lijn of het maken van interactieve muziek video’s met meerdere verschillende artiesten. Bekijk hier ‘Queen Of Hearts’ wat daar een mooi voorbeeld van is. Ook na het uitstellen van Record Store Day besloten ze toch ‘Electrosaurus 2’ uit te brengen ter support van de platen zaken en alle artiesten die erop staan.

Na de release van ‘Tascam Tapes’ en een uitverkochte show in Paradiso vertrok de band op een eveneens uitverkochte Europese tour. Na shows in België, Frankrijk, Spanje en Tsjechië ging Europa in Lock down en moesten ze noodgedwongen terugkeren. In plaats van bij de pakken neer te zitten reden ze van Boedapest naar Maastricht on daar met zo min mogelijke crew en zonder publiek een show te spelen en uit te zenden via Facebook. Hier kan de show nog bekeken worden:

DeWolff - Livestream Concert (due to COVID-19) - March 14, 2020

 

Daarna deden ze meerdere oproepen aan de Nederlandse radio om in deze moeilijke tijd meer muziek van eigen bodem te draaien. Dit werd massaal opgepikt door de media en krijg bijval van veel radio stations en Buma.

DeWolff is dus geen doorsnee band. Jaren geleden begonnen drie tieners met een vrije geest een bandje en deden gewoon waar ze zin in hadden en maakten de muziek die ze tof vonden. Zeven albums (waarvan 6 in de Album Top 20) en vele Europese tours met o.a. The Black Keys, Blues Pills, Wolf People, Wolfmother en Deep Purple later hebben ze hun sporen verdiend. Onder hun fans hebben ze niemand minder dan Seasick Steve en Roger Glover en ze wonnen verleden jaar een Edison voor Beste Rock Band.

Online: www.dewolff.nu


Ook op Blues Magazine ...