19, 20, 21 July 2013 - Blues Peer 2013 (Belgium)

Devon Allman, zoon van muziek legende Gregg Allman, is absoluut geen muzikant die op het succes van zijn vader heeft meegelift. Hij maakt al twee decennia blues en vormt in 1999 in St. Louis de band Honeytribe die in Amerika hoge ogen gooit en te kennen staat als één van de meeste populaire bluesbands van die tijd.

In 2011 wordt tijdens JazzFest in New Orleans het quintet Royal Southern Brotherhood opgericht met blues grootheden Mike Zito, Cyril Neville en natuurlijk Devon Allman. In 2012 releasen zij hun eerste plaat en wat volgt is een zegetocht langs alle grote podia in de wereld. Daarnaast won de band een Blues Award voor hun DVD/CD Songs From The Road.

In oktober releasde Devon Allman een solo CD genaamd Ragged & Dirty. Een plaat die heel dichtbij hemzelf staat en waar zijn soulvolle stem het best tot zijn recht komt. De vergelijking met zijn vader is snel gemaakt door de kracht en het bereik van zijn stemgeluid. Ragged & Dirty zorgt ervoor dat elke bluesliefhebber kippenvel krijgt zodra je het opzet, laat staan wat dit live met je kan doen…

Devon Allman Band Tour
Februari 2016

11 feb gebr de nobel – Leiden

12 feb Hedon – Zwolle

13 feb De Pul – Uden

14 feb Victorie – Alkmaar

19, 20, 21 July 2013 - Blues Peer 2013 (Belgium)


Ook op Blues Magazine ...