Devon Allman
café Wilhelmina, Eindhoven
13 december 2009

Devon Allman

Devon Allman : guitar, vocals
George Potsos : bass, backing vocals
Gabriel Strange : drums

Devon Allman

Ingestuurd door : Victoria Swanenberg ; Foto’s : Ton van Rooij

Voor ruim 2 uur “good time music” trof ik een trio dat gevarieerde bluesy, blues en rockmuziek speelde. In een overigens zich daartoe prima lenend café. Veel nummers van de 1e cd “Torch” werden gespeeld, evenals Allman Brother’s Band nummers (Midnight Rider, Jessica, One way Out); en een goede cover van “All Along the Watchtower”. Ook heeft Devon wat nieuwe nummers ten gehore gebracht van zijn in mei 2010 te verwachten 2e cd “Space Blues”. Op Devon’s myspace is overigens het mooie “Salvation” nu al te beluisteren : http://www.myspace.com/honeytribe.
Al met al een prima concert, veel passie en dynamiek. Zowel voor muziekkenners, mensen die een gezellige tijd willen hebben en de muziekliefhebbers. Speciaal de Devon Allman fans hebben het verschil kunnen horen tussen de “down-to-earth” blues rock en de nieuwe space-blues klanken. Zijn voorgangers en invloeden werden hoorbaar gerespecteerd. Kortom een band die vernieuwend speelt, dankzij allerlei invloeden, is leuk om te ontdekken. Dankzij een eigen unieke stijl, die in de zaal zeer gewaardeerd werd.

Devon Allman

In gesprek met Devon:
Na een jarenlange periode van 300 optredens per jaar, doet Devon nu een stap terug. Mede ook om zich te richten op zijn nieuwe cd. Het investeren in jarenlang zoveel optreden (The States, Europa en nu afsluitend in Eindhoven) is Devon’s manier om de muziek levend te houden m.i. geslaagd. Het is ook de boodschap die Devon wil verkondigen om de muziek levend te houden. Hij gaat er ook helemaal voor! Niet vreemd voor iemand wiens leven om muziek draait…
Rest mij niets anders dan te zeggen: Devon, George, Gabriel, alle medewerkers en jullie beste lezers Mahalo

Devon Allman

Geïnteresseerd in Devon Allman’s Honeytribe ?
Zie voor meer informatie:
http://www.myspace.com/honeytribe
http://www.facebook.com/pages/Devon-Allmans-Honeytribe/49611118939

Devon Allman


Ook op Blues Magazine ...