Na het grote succes op de Nederlandse podia van afgelopen jaar, is het niet verwonderlijk dat de Australische singer-songwriter Derrin Nauendorf al snel een uitnodiging ontving terug te komen. Ter promotie van zijn nieuwe cd Skin Of The Earth komt deze bevlogen roots muzikant eind maart voor een aantal optredens naar de Lage Landen.

Derrin Nauendorf (promo)

Derrin Nauendorf is geboren in Australië. Op dertienjarige leeftijd begon hij met gitaarspelen. Een krappe twee jaar later speelde hij in diverse locale bands en richtte na verloop van tijd zijn eigen driemansformatie op. Dit legde hem geen windeieren want Derrin won ondermeer een talentenjacht. Het resultaat was een tournee door de Verenigde Staten. Echter, vastbesloten zijn droom – een succesvolle muziekcarrière – waar te maken, verliet hij begin 2001 zijn geboorteland met bestemming Engeland. De eerste paar jaar bivakkeerde hij hier als een echte troubadour in een tweedehands busje. Dit bracht hem wel naar alle clubs en festivals in Engeland en het Europese continent. Vanaf de achterbank van zijn onderkomen verkocht hij in een paar jaar tijd ruim 12.000 albums. Letterlijk duizend optredens verder heeft hij een grote en trouwe fanschare om zich heen gebouwd en is hij een graag geziene gast op festivals en in het clubcircuit. Om dit te kunnen bereiken, moet je toch beschikken over talent maar ook over een ongekend doorzettingsvermogen.

Negen jaar geleden bracht Derrin zijn eerste album Natural (2000) op de markt, gevolgd door Live At The Boardwalk (2002), Wasteland (2003), New History (2005) en The Rattling Wheel (2006). In 2008 tekende Derrin een contract bij het Duitse Ruf Records. Zijn eerste cd bij dit label genaamd “Skin Of The Earth” ligt sinds eind 2008 in de Nederlandse platenzaken.

Derrin mengt folk, blues, country, americana en rock tot een ijzersterke mix.
Zijn grote voorbeelden zijn muzikanten als Bob Dylan, Tom Waits, Martin Stevenson, Richard Thompson, maar ook John Martyn.

Nederlandse optredens:

Zaterdag 28 maart 2009 : Café De Zomp, Enter
Zondag 29 maart 2009 : KHL, Amsterdam
Maandag 30 maart 2009 : At The Movies, Leiden
Donderdag 2 april 2009 : De Witte Bal, Assen
Vrijdag 3 april 2009 : De Zevende Hemel, Deventer

Meer informatie over Derrin Nauendorf is te vinden op de volgende websites:
www.derrinnauendorf.com en www.myspace.com/derrinnauendorf
You Tube video: www.youtube.com/watch?v=2g-PoWxZm0Y


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.