Derek Trucks & Susan Tedeschi Band
9 juli 2011
North Sea Jazz Festival
Ahoy, Rotterdam

We hadden al vernomen dat deze zeer getalenteerde artiesten dit jaar weer naar Europa zou komen en we hoopten natuurlijk op een optreden in ons eigen land… Vandaag is bekend geworden dat zij het Nort Sea Jazz festival gaan opluisteren met hun virtuoze muzikale talent.

Derek Trucks

De muzikale reis voor Derek Trucks begon op negen jarige leeftijd toen hij voor 5 dollar een akoestische gitaar kocht.

Binnen het jaar dat hij aan het spelen was had hij optredens met lokale muzikanten,ging in het weekend op tournee met zijn vader als road manager en begeleider. Wat begon als een weekend-activiteit werd al snel een levenslange achtervolging, en zou uiteindelijk resulteren in een plaatsing op de Rolling Stone’s “100 Greatest Guitarists van All-Time” lijst als jongste gitaar speler ooit.

Met zijn eigen groep, The Derek Trucks Band en vast lid van de the Allman Brothers bouwde hij een groots reputatie op als slide gitarist. Ook zijn deelname als lid van Clapton’s band in 2006 bleef zeker niet onopgemerkt.

Trucks speelde gitaar op studio-albums van Herbie Hancock, Buddy Guy, McCoy Tyner, Dr John, en Susan Tedeschi.

In 2009 kondigde Derek Trucks aan een band te gaan vormen met zijn vrouw Susan Tedeschi.

Susan Tedeschi

Susan Tedeschi begon te zingen met lokale bands van Boston op de leeftijd van 13 jaar en studeerde aan het prestigieuze Berklee College of Music.

Tedeschi had een indrukwekkende muzikale en commerciële doorbraak met haar in 1998 indie release Just Won’t Burn, waarvoor ze een Grammy won voor Best New Artist. Haar volgende albums “Wait for me” en “Hope & Desire” werden achtereenvolgens ook met dezelfde enthousiasme ontvangen.

Tedeschi’s krachtige stem, haar gitaarspel en onbevreesd op het podium aanwezig zijn maakt van haar een van de meest roerende soul en blues muzikanten van onze tijd.

Derek Trucks & Susan Tedeschi – European Tour Summer 2011

June 29 – London, UK – O2 Shepherd’s Bush Empire
July 5 – Stuttgart, DE – Jazz Open Stuttgart
July 7 – Paris, FR – Tranon Theatre
July 9 – Rotterdam, NL – North Sea Jazz Festival
July 10 – Bonn, DE – Museumsplatz (with Gregg Allman Band)

Website artiest : www.DerekAndSusan.net


Ook op Blues Magazine ...