De redactie van Heaven werkt weer aan een prachtig nummer: #4 van 2018. Op het omslag staat een zelfverzekerde Fatoumata Diawara, de Malinese zangeres die zich heeft ontpopt tot rolmodel en stijlicoon. Als jonge Afrikaanse trok ze naar Parijs met een vastbesloten wil haar leven in te richten zoals zij dat zelf wilde. Haar ouders probeerden haar nog uit het vliegtuig te halen. Haar nieuwe album Fenfo – ‘Iets te zeggen’ – is nog beter dan het al veel bejubelde debuut Fatou uit 2011.

De absolute drang te slagen in de muziek treffen we ook aan bij het trio Sunflower Bean, drie jonge twintigers uit New York. Ook uit de Big Apple, maar al langer aan de boom schuddend, zijn The Parquet Courts, die met het net verschenen Wide Awake! volgens kenners hun beste album afleveren. Ze zijn te zien op diverse zomerpodia, net als The Breeders, de band rond de tweeling Kim en Kelley Deal, die na tien jaar afwezigheid met All Nerve op de proppen komt.

In de afdeling hemelse roots zijn er interviews met The Secret Sisters en Birds of Chicago. Nederlands beste jazztrompettist Eric Vloeimans vertelt uitgebreid over bijzondere momenten in zijn carrière. Motown-veteraan Lamont Dozier onthult onder andere hoe hij aan de titel kwam van de Supremes-klassieker Stop In The Name Of Love.

Heel bijzonder is de uitgebreide fotoserie die Han Ernest maakte van Claw Boys Claw, die als ambassadeurs van de Record Store Day een dag lang door het land reisden.

Als altijd staan er in het blad ook meer dan 100 albumrecensies en veel leuke columns.

Dit nieuwe nummer niet missen? Neem vóór 28 mei 16.00 uur een abonnement! En profiteer van de aanbieding: het eerste jaar Heaven voor slechts €22,50 + 3 cadeaus.