HEAVEN 2 - 2016

De nieuwe HEAVEN heeft de blues

Gary Clark Jr. siert het omslag. Binnenin staat een groot interview met de man die volgens Buddy Guy “De toekomst is van de blues.” Ook Eric Clapton loopt met hem weg en vergelijkingen met Stevie Ray Vaughan en zelfs Jimi Hendrix zijn niet van de lucht. Maar Gary Clark Jr. (32) is méér dan een supergitarist en daarbij laat hij zich niet vastpinnen op de blues. “Ik wil duizend procent mezelf zijn.”

Ook een mooi vraaggesprek met Joe Louis Walker. Weinig bluesmannen zijn zo productief en veelzijdig als Joe Louis Walker. Zijn jongste album Everybody Wants A Piece is als vanouds een caleidoscopische muzikale trip. Nogal logisch, vindt de goedlachse spraakwaterval. “Ik ben nu eenmaal niet zo’n afgezaagd 12 maten-figuur.”

Van vaderlandse bodem, Maison du Malheur, die met een opzwepende mix van jump, jive, jazz, rhythm ’n’ blues en rock ’n’ roll Maison du Malheur zelfs de stijfste hark aan het swingen krijgt. Wat het miniorkest rond Jeroen Mesker muzikaal zoal in huis heeft, blijkt pas echt goed op het onlangs verschenen Stomping Ground.

En er is nog veel meer. Anneke van Giersbergen breekt een lans voor opera, in Luisteren &Cetera staat de legendarsche singer-writer Leonard Cohen centraal en uiteraard staat ook Heaven stil bij het overlijden van David Bowie en Glenn Frey. En als altijd ook nu meer dan 100 albumrecensies.

Heaven voortaan thuis ontvangen? Neem dan snel een abonnement en profiteer van de aanbieding: 1 jaar Heaven voor slechts € 22,50,- + 3 cadeaus!