Poster Bluesfestival Delft 2016

De Koninck Bluesfestival Delft 11 t/m 14 februari 2016

EXTRA DAG & RECORD AANTAL OPTREDENS

In februari vindt de de achttiende editie van het “De Koninck Bluesfestival Delft” plaats. Wegens het grote succes van de afgelopen jaren, heeft de organisatie besloten een extra festivaldag toe te voegen. Dit grootste indoor bluesfestival van Nederland begint al op donderdagavond 11 februari met een filmvoorstelling in Filmhuis Lumen. De live-optredens staan gepland vanaf vrijdag 12 februari t/m zondagmiddag 14 februari. Zoals elk jaar is de toegang voor het festival gratis.

Bij 33 horecagelegenheden in de binnenstad van Delft zal dit jaar een record aantal van ruim 70 optredens van de beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland plaatsvinden. Liefhebbers kunnen zich wederom opmaken voor een uitstekend programma. Diverse stromingen zoals Chicago- en Texas-blues, bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues zijn te horen tijdens het Delftse bluesweekend.

Bekende namen uit de bluesscene, zoals Barrelhouse, Sugar Boy & The Sinners, Little Boogie Boy, Livin’ Blues Xperience, Juke Joints, Bas Paardekooper & the Blew Crue, Arthur Ebeling, Doghouse Sam & his Magnatones, Dave Chavez Band, Blues Bones, The Zoomatics, Mr. Boogie Woogie, Damned & Dirty, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Ralph de Jongh, Wouter Kiers Band, Farstreet, Jean Paul Rena, Fat Harry & the Fuzzy Licks e.v.a. zullen optredens in Delft verzorgen.

Mede dankzij een extra festivaldag staat er dit jaar een record aantal van 74 optredens in het programma ! Behalve de gratis toegankelijke concerten bevat het bluesweekend enkele zeer interessante specials, zoals:

FILM-VOORSTELLING
Als muzikale opwarmer voor het De Koninck Bluesfestival vertoont filmhuis Lumen op donderdag 11 februari de documentaire Janis: Little Girl Blue, over het leven van de eigenzinnige Janis Joplin, een zangeres die de blues als haar grote inspiratiebron zag. Joplin zong kaskrakers als Me and Bobby McGee en verkocht na haar dood vier miljoen elpees. Deze documentaire werd onlangs nog uitgebreid belicht in het TV-programma “De Wereld Draait Door”.

WORKSHOP MONDHARMONICA
Op zaterdagmiddag 13 februari kunnen liefhebbers deelnemen aan een mondharmonica-workshop. De eerste workshop staat gepland om 14.00 uur en is reeds uitverkocht. Wegens de enorme belangstelling, heeft de organisatie besloten dat liefhebbers zich nog voor een tweede workshop kunnen opgeven. Deze tweede editie vindt vanaf 16.45 uur plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft.

AFTERPARTY OP ZATERDAG
Nadat de live-muziek op zaterdag in de reguliere lokaties stopt, komen een aantal muzikanten bij elkaar in muziekcafé Steck aan de Kromstraat 25 voor een afterparty. Bluesartiesten die anders geen mogelijkheid hebben om elkaar te ontmoeten, krijgen tot diep in de nacht de kans om in ongewone combinaties te jammen.

BLUES BREAKFAST / BRUNCH
Op zondagochtend 14 februari organiseren Café Vlaanderen en Kobus Kuch vanaf 11.00 uur resp. een “Vroege Vogels Blues Brunch” en een “Brakke Blues Breakfast” met live-muziek. Een ideale manier om de extra festivaldag ( en tevens Valentijnsdag ) te beginnen.

BLUESQUIZ
Zondagmiddag 14 februari wordt in het Proeflokaal een heuse bluesquiz georganiseerd. In 10 vragenrondes worden deelnemers getest op hun kennis van diverse bluesstijlen. Van Delta blues uit het begin van de 20e eeuw t/m Engelse blues uit de jaren zestig. Ook met vragen over artiesten die in Delft op de bluespodia hebben gestaan !!

Bij filmvoorstelling, muziekquiz en workshop wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten.
Reserveren is mogelijk via de website www.delftblues.nl

Het volledige programma-overzicht staat ook vermeld op de website en daar kan iedereen terecht voor het laatste nieuws. Met de vele interessante optredens en deze bijzondere specials is het “De Koninck Bluesfestival” in Delft een must voor alle bluesliefhebbers.

Het volledig programmaoverzicht is te vinden via www.delftblues.nl en daar kan iedereen terecht voor het laatste nieuws. Ook zijn via de site en de programmafolder een aantal specials en hotel-arrangementen te vinden die het verblijf tijdens het Bluesfestival in de prachtige historische binnenstad nog aangenamer en voordeliger maken.

Voor de echte bluesliefhebber is het “De Koninck Bluesfestival” in Delft al jaren een niet te missen evenement.