Bluesfst

Tijdens een druk bezocht Kwadendamme indoorbluesfestival zijn de eerste bands aangekondigd die gaan spelen op de 21e editie van het Kwadendamme Bluesfestival op 10 en 11 Mei 2013.

SMOKIN JOE KUBEK & BNOIS KING (USA)

De vaandeldragers van de Texaanse Blues ! ‘Smokin’ Joe Kubek groeide op in Irving, Texas, en was al op jonge leeftijd gitarist in de band van blueslegende Freddie King. Kubek’s gitaarspel smeult met hetzelfde vuur dat brandde in de stijlen van Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. Dat leverde hem de welverdiende bijnaam “Smokin ‘Joe.” op. Zijn onafscheidelijke maat , gitarist/zanger Bnois King is afkomstig uit de staat Louisiana. Hij was frontman van zijn eigen band in de jaren 80 toen hij voor het eerst Kubek backstage ontmoette. Sinsdien werken ze samen en maken ze talloze CD’s (voor oa Alligator, Blind Pig en Rounder Records) en touren ze continu over heel de wereld.

RACHELLE PLAS (FR)

Het is al bijzonder dat een jonge dame mondharmonica speelt en als dan de voor haar, door de mondharmonicafabrikant Hohner gemaakte promoclip, op youtube nu al meer dan 300.000 keer bekeken is, dan moet er toch wel iets bijzonders aan de hand zijn ! Rachelle Plas uit Parijs speelt dan ook voortreffelijk mondhamonica en heeft de gave om het publiek vanaf het eerste nummer te veroveren. Samen met haar uitstekende band weet ze een uiterst explosieve bluesmix te brengen. Ze kan zich moeiteloos meten met oa J Geils Band harper Magic Dick , waarvan dan ook diens bekende mondharmonica nummer ‘ Whammer Jammer’ steevast op haar setlijst staat. Primeur voor Nederland !

BIG PETE PEARSON & the Gamblers (USA/IT)

‘Arizona’s King of the Blues’ Big Pete Pearson werd geboren in 1936 in Jamaica maar verhuisde als jongeling met zijn ouders naar Austin Texas. Onder de naam L.P. Pearson begon hij zijn muzikale loopbaan in de juke joints van Austin’s ‘East Side’. Als bassist begeleidde hij de Texaanse legendes als Blues Boy Hubbard en T.D.Bell. Hij werkte met muzieklegenden als Ray Charles, B.B. King, Muddy Waters, John Lee Hooker, Ike & Tina Turner, Etta James, Koko Taylor, Pinetop Perkins, Buddy Guy , Candye Kane en een eindeloze rij anderen. Zijn fysieke verschijning en overweldigende sterke stem zijn opvallend. Big Pete Pearson wordt in Europa al jarenlang begeleidt door de, onder aanvoering van topgitarist ‘Guitar’ Ray Scona’s , uitstekende Italiaanse band The Gamblers. Ze zullen ‘Kwadendamme’ dan ook moeiteloos inpakken met hun innemende show.

THE MOFO PARTY BAND (USA)

THE MOFO PARTY BAND komt uit Fresno, California en wordt al sinds 1988 geleid door de broers JOHN en BILL CLIFTON. Ze brengen rasechte West-Coast Blues en Chicago Blues gekoppelt aan rock ’n roll, jump en partymuziek. BILL (gitaar) en JOHN (zang en mondharmonica) staan samen met GRANT CLIFTON (bas) en BRIAN BISCHEL (drums) gemiddeld meer dan 150 keer per jaar op het podium. Ze waren reeds te gast op de meest vermaarde bluesfestivals zoals het San Francisco Blues Festival; het Alley Festival in Longview, Texas en het B.B. King Blues Festival in Mississippi. In 2007 stonden de mannen op het Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer (B). Het jaar daarop hebben ze de tent op het Kwadendamme Bluesfestival stevig op hun kop gezet, en ze zijn nu op veler verzoek terug !

BIG PETE BLUES BAND (NL)

Bluesharpspeler-zanger Big Pete stond vorig jaar op het ‘Kwadendamme lijstje’ maar vertoefde datzelfde weekend in Memphis USA. Zijn op het gerenomeerde Amerikaanse blues label, Delta Groove Records uitgebrachte solo-album Choice Cuts (met oa guest Kim Wilson) was er genomineerd voor ‘best blues CD’. Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm maakt steeds meer naam in de States. In Europa staat hij al jaren aan de top. Op zijn 23e werd Pete gevraagd om samen met enkele oud-bandleden van Lester Butler’s band deel te nemen aan de tour met de Lester Butler Tribute Band. Het project werd met veel succes en goede kritieken overgoten en een cd van deze tribute tour volgde snel. Met zijn eerste band The Strikes bracht hij in 2005 het super succesvolle album “Bathroom Acoustics uit, wat leidde tot optredens op o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues, BRBF Peer. Daarna volgde een periode met de The Backbones. Hiermee ondernam Big Pete succesvolle Europese tours met o.a. Alex Schultz, Mitch Kashmar, Hook Herrera, Monster Mike Welch, Matt Schofield en Ian Siegal en nu is hij nu hier van de partij met zijn eigen band.

BLACKBERRY ‘N MR BOO HOO (FR)

Wie ze gezien heeft in de kleine tent op het Moulin Blues festival weet dat het een feest wordt als de Fransozen Blackberry ’n Mr. Boo Hoo op de planken staan. Met minimalistische zelfgemaakte percussie instrumenten aangevuld met elektrische gitaar of akoestische gitaar en de Mississippi saxofoon heeft dit duo een zeer uitgebreid repertoire. Met vertolkingen van bekende nummers zoals; ‘Baby Please Don’t Go’ is het muziek om je vingers bij af te likken. Hun aanstekelijke muziek is een mix van blues, folk, country, zydeco en rock ’n roll. Het is prachtig om te zien hoe deze gasten zeer gedreven de stemming erin weten te krijgen.

THE JUKE JOINTS (NL)

Uiteraard zijn The Juke Joints weer van de partij in hun ‘hometown’ Kwadendamme. In 2013 spelen de mannen 30 jaar op festivals en clubs in oa Engeland, Frankrijk, Zweden, Ierland, Duitsland , Zwitserland, Polen, Letland, Curacao en USA. De in Chicago opgenomen CD ‘Going to Chicago’ werd geproduceerd door Ronnie Baker Brooks en kreeg medewerking van ‘special guests ‘Eddy ‘the Chief’ Clearwater’ en Ana Popovic. Dit leverde de band een mooie samenwerking op met ‘The Chief’ waarmee ze regelmatig touren door Europa. In 2012 nog op Bluesrock Tegelen (met oa The Paladins & Band Of Friends) en op het Hell Bluesfestival in Noorwegen (met The Original Blues Brothers Band) De band zal er met hun mix van blues, bluesrock, rock n roll en zydeco (met Sonnyboy op de trekzak) ongetwijfeld weer een pracht feest van maken !

(info en filmpjes van deze bands op http://www.bluestown.nl)

Dit zijn natuurlijk niet de enige bands die komen spelen, we zijn nog druk bezig met boeken van meer bands.

Veel mensen hebben op indoor al een entree kaartje gekocht, de verkoop gaat via de site  http://www.bluestown.nl van start op 01-01-2013.
Wil je erbij zijn? Geen probleem, wacht echter niet te lang met het bestellen van je kaartje.