Hij hoefde zijn mond maar open te doen en God sprak of zong via hem, was de stellige overtuiging van Solomon Burke. Nu is het stil. De Amerikaanse soullegende overleed gisterochtend op 70-jarige leeftijd in het vliegtuig op Schiphol, na een vlucht van Los Angeles naar Amsterdam. Daar zou hij morgen – dinsdag 12 oktober 2010 – samen met De Dijk in Paradiso spelen. Wat rest is een lege troon.

“Geen show bestaat niet in de ideeënwereld van Solomon Burke. Daarom krijgt het Paradiso-concert een andere invulling. In overleg met de familie Burke, De Dijk en Paradiso in de geest en naar de wens van Solomon, dient dit aangepaste concert van De Dijk gezien te worden als een celebration, een zogenaamde home coming (en geen tribute)”, valt te lezen op de websites van De Dijk en Paradiso.

De Dijk en Solomon Burke (dedijk.nl)

De Dijk geeft morgen in Paradiso, Amsterdam een concert, ter nagedachtenis aan soulzanger Solomon Burke. Het wordt een Home Coming Celebration, een feest dus, ter ere van de soulzanger. De bandleden van de Dijk hebben laten weten dat ze ‘intens verdrietig zijn, voor zijn geliefden, voor zijn kinderen en familie. En voor zijn vele vrienden.’ Het nieuwe album Hold on Tight staat trouwens nu al op nummer één in de hitlijst van iTunes…

Lees ook :